Kymata Film Festival: Σήμερα στο Θαλασσόμυλο το masterclass "Τα δολάρια του Αγίου" από την σκηνοθέτη Αύρα Γεωργίου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 13:46

Kymata Film Festival: Σήμερα στο Θαλασσόμυλο το masterclass "Τα δολάρια του Αγίου" από την σκηνοθέτη Αύρα Γεωργίου

 

Στο Kymata Film Festival σήμερα  Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 19:00 στο Θαλασσόμυλο θα ξεκινήσει το πρώτο masterclass "Τα δολάρια του Αγίου" μια προσέγγιση στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ από την σκηνοθέτη Αύρα Γεωργίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη χωρίς κράτηση.

"Ονομάζομαι Αύρα Γεωργίου.

Μετά από εικοσιπεντάχρονη περιήγηση σε διάφορα μέρη του κόσμου για σπουδές και καλλιτεχνικές εξερευνήσεις ζω και εργάζομαι στην Αθήνα από το 2003.

Το δημιουργικό μου παρελθόν απαρτίζεται από διαφορετικές δραστηριότητες: φωτογραφία, ζωγραφική, video-art, πειραματικές ταινίες, πορτραίτα, ντοκιμαντέρ μικρού και μεσαίου μήκους.

Για αυτό το Masterclass θα επιλέξω  το ντοκιμαντέρ Τα Δολάρια του Αγίου που εκτυλίσσεται στο Μεσολόγγι κατά τη διάρκεια της πενταήμερης γιορτής του Αη- Συμιού,  ένα παραδοσιακό πανηγύρι ή καλύτερα ένα διονυσιακό δρώμενο εμπλουτισμένο όμως με πάρα πολλά μεταγενέστερα ιστορικά στοιχεία. Πρόκειται για ένα εθνογραφικό ντοκιμαντέρ και είναι η ταινία στην οποία αφιέρωσα τον περισσότερο χρόνο και μια ενδελεχή έρευνα.

Θα σας διηγηθώ λοιπόν την ιστορία της ταινίας -όχι το περιεχόμενο- αλλά το πως γεννήθηκε η ιδέα, πως εξελίχθηκε, την περιπέτεια χρηματοδότησης, την απολαυστική δοκιμασία του γυρίσματος, την μακρόχρονη αναδιάρθρωση του περιεχομένου κατά τη διάρκεια του μοντάζ.

Θα ήθελα να μοιραστώ με το κοινό την εμπειρία προσέγγισης των χαρακτήρων την “παρακολούθηση “ και τελικά τη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητη για την “ οργανική αλήθεια “  στο είδος που ονομάζεται ντοκιμαντέρ."

2024 forweb masterclasses02

To σημερινό πρόγραμμα 

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 08 29 134330


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250