16 γαλάζιες σημαίες στην Κεφαλονιά- Έχασαν Αντίσαμος, Μύρτος, Σκάλα και Πλατύς Γιαλός
H Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και σκαφών αειφόρου τουρισμού.
Με 515 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων.
Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και 67 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.
Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», έλαβε χώρα στην Ακτή Βουλιαγμένης, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.
Σε σχέση με το 2018 η Κεφαλονιά κατέκτησε 3 επιπλέον γαλάζιες σημαίες (το 2018 είχε 13), έχασε όμως και κάποιες σημαντικές, όπως της Αντίσαμου, του Μύρτου, της Σκάλας και του Πλατύ Γιαλού.
Παρακάτω οι γαλάζιες σημαίες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη:
Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ
Δήμος Ιθάκης
1. Πόλη-Τα Δεξιά
Π.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Δήμος Κεφαλονιάς
1. Άβυθος
2. Αγ. Βαρβάρα-Κατελειός
3. Άμμες
4. Αράγια Πόρου
5. Λέπεδα
6. Λουρδάς
7. Μακρύς Γιαλός
8. Μεγάλη Άμμος
9. Μούντα 1
10. Μούντα 2
11. Μπούκα Γραδάκια
12. Μπούκα-Παλιοσταφίδα/ Mediterranee
13. Ξι
14. Πετανοί
15. Σάμη
16. Σπάσματα
Ας ελπίσουμε βέβαια να τις διατηρήσουμε και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και να μην τις χάσουμε μέσα στον Αύγουστο, όιπως έγινε πέρυσι.