Εμπλοκή με το έργο της αγροτικής οδοποιίας στα Πουλάτα Σάμης;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024 21:22

Εμπλοκή με το έργο της αγροτικής οδοποιίας στα Πουλάτα Σάμης;

Στις 7 Ιουλίου 2023 υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Σάμης»

Πληροφορίες για εμπλοκή στο έργο της βελτίωσης του αγροτικού δρόμου που συνδέει την επαρχιακή οδό Σάμης – Πουλάτων με το σπήλαιο Αγκαλάκι, φτάνουν τις τελευταίες ημέρες στα αυτιά μας και όπως είναι φυσικό έχουν προκαλέσει προβληματισμό στους κατοίκους του χωριού μας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…

Στις 7 Ιουλίου 2023 υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Σάμης» προϋπολογισμού €2.730.108, μεταξύ του Δήμου Σάμης και της ανάδοχης εταιρείας.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορούσε στη βελτίωση της βατότητας της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Σάμης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά κύριο λόγο γεωργικές περιοχές και παραγωγές / επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον αγροτικό, κτηνοτροφικό και μεταποιητικό τομέα.

Πρόκειται ουσιαστικά για παρεμβάσεις σε 20 χιλιόμετρα, με την κατασκευή ασφαλτόστρωσης σε υπάρχοντες χωματόδρομους, οχετών για την απορροή των ομβρίων υδάτων και τοιχίων αντιστήριξης πρανών, καθώς και την τοποθέτηση σήμανσης και στηθαίων ασφαλείας, όπου είναι απαραίτητο.

Μεταξύ των σημείων που βάσει της σχετικής σύμβασης προβλέπετο να γίνουν οι βελτιώσεις, είναι και δύο στα Πουλάτα. Ειδικότερα, στο δρόμο που οδηγεί στο σπήλαιο Αγκαλάκι μήκους 1.121,4 μέτρων, καθώς και σε λοιπούς αγροτικούς δρόμους εντός των ορίων του χωριού μας, μήκους 961,5 μέτρων.

Και ενώ το έργο εξελίσσεται στα περισσότερα σημεία του Δήμου μας, στα Πουλάτα δεν έχει σημειωθεί πρόοδος. Οι πληροφορίες μας λοιπόν, αναφέρουν πως ειδικά για το δρόμο προς το σπήλαιο Αγκαλάκι, υπάρχει εμπλοκή με την αρχαιολογική υπηρεσία.

Παρακαλούμε λοιπόν τους αρμόδιους φορείς να μας ενημερώσουν αν ισχύει η πληροφορία. Εφόσον αυτή επιβεβαιωθεί, θα πρέπει προφανώς να δημοσιοποιηθεί ο λόγος της μη εκτέλεσης του έργου. Έχουν γίνει ανασκαφές στο σημείο και έχουν εντοπιστεί αρχαιολογικά ευρήματα; Αν ναι, τι αρχαιολογικής αξίας είναι και ποιας περιόδου; Και τέλος, πρόκειται για προσωρινή ή οριστική απόφαση;

Φυσικά ευελπιστούμε πως οι πληροφορίες μας δεν θα επαληθευτούν και η βελτίωση του δρόμου θα ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί. Εάν παρ’ ελπίδα τελικά τα εμπόδια αποδειχθούν ανυπέρβλητα και το συγκεκριμένο έργο δεν προχωρήσει, θα πρέπει προφανώς σε συνεργασία με την Δημοτική μας Κοινότητα, να αποφασιστεί ποιος άλλος αγροτικός δρόμος του χωριού μας θα μπορούσε να ενταχθεί στο σχεδιασμό. Και σίγουρα υπάρχουν πολλοί…

Πηγή: poulatakefalonias.gr


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250