O Πλατύς Γιαλός, η ΕΤΑΔ και οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου για την λειτουργία της παραλίας – Η απάντηση Θεόφιλου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 13:21

O Πλατύς Γιαλός, η ΕΤΑΔ και οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου για την λειτουργία της παραλίας – Η απάντηση Θεόφιλου

Στην συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου 

Ερώτημα για την λειτουργία της παραλίας του Πλατύ Γιαλού, έθεσε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Αλέξανδρος Παντελειός, κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου, αφήνοντας αιχμές για τον λόγο που δεν έχει λειτουργήσει ακόμα η παραλία.

Στις αιχμές  αυτές απάντησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, λέγοντας τα εξής: ‘’ Το φιλέτο του Πλατύ Γιαλού ανήκει στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) . Ο Μύρτος, η πιο σημαντική παραλία για την Κεφαλονιά, δεν λειτουργεί. Κάνει αγώνα ο Δήμαρχος κ. Δρακουλόγκωνας με την κτηματική υπηρεσία δημοσίου για να την λειτουργήσει και εκεί  δεν έχει ούτε ναυαγοσώστη. Εδώ στον Πλατύ Γιαλό τουλάχιστον όρισε με διαγωνισμό η ΕΤΑΔ, ναυαγοσώστη.   Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα και εμείς πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας και όχι να βρίζουμε τον Μιχαλάτο. Πρέπει να τα βάλουμε με αυτούς που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό το χάλι.

Ο Δήμος Αργοστολίου έγκαιρα επικοινώνησε με τον νομικό υπεύθυνο της ΕΤΑΔ, για την παραχώρηση της παραλίας από τις 15 Απριλίου. Υπάρχει και η σχετική αλληλογραφία με την ΕΤΑΔ. Τις επόμενες ημέρες θα λυθεί το πρόβλημα και θα παραχωρηθεί στον Δήμο. Οι τουαλέτες λειτουργούν από τον Δήμο, όμως δεν μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να πάμε να βάλουμε ξαπλώστρες και ομπρέλες.  Ελπίζω να μην υπάρχει κάποιος αιφνιδιασμός από την ΕΤΑΔ και να λήξει το θέμα τις επόμενες ημέρες'' τόνισε ο Δήμαρχος Αργοστολίου και συνέχισε; ''H Δημοτική Αρχή κάνει αγώνα κόντρα σε αυτούς που θέλουν να βάλουν προβλήματα. Εμείς θέλουμε αυτή η παραλία να μείνει για τους Αργοστολιώτες, με το φτηνό αντίτιμο για την ξαπλώστρα και το κυλικείο. Η Δημοτική Αρχή δεν πάει να αβαντάρει κανέναν, ούτε να την λειτουργήσει ως ‘’μαγαζί’’. Θέλει η παραλία να παραμείνει λαϊκή για τους Αργοστολιώτες. Θεωρώ ότι σε λίγες ημέρες θα δοθεί η παραλία στον Δήμο για να την λειτουργήσει. Έχουμε καθυστερήσει, αλλά φταίει η ΕΤΑΔ γι αυτό’’.

Παρακάτω η απάντησή του και η δευτερομιλία του. 

{https://www.youtube.com/watch?v=jEX34fslXHc}




00 inkefalonia general ad 300X250