Επερώτηση Τρωιάνου στο ΔΣ για το οικόπεδο στο "Ασπρόχωμα"

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 16:02

Επερώτηση Τρωιάνου στο ΔΣ για το οικόπεδο στο "Ασπρόχωμα"

Κατά την τελευταία συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Τρωιάνος κατέθεσε ερώτημα σχετικά με το οικόπεδο "Ασπρόχωμα", πόλεως Αργοστολίου.


"Κε Δήμαρχε,
Στις 4 Φεβρουαρίου 2022 η παράταξή μου, με εισηγητή τον Αλέξανδρο Παντελειό, έφερε το θέμα του ασπροχώματος στην προσοχή σας.
Εκεί, όπως ξέρετε, υπάρχει επιχείρηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για παιδιά (λούνα-παρκ), η οποία λειτουργεί λίγους μήνες στην θερινή περίοδο και όλους τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου είναι κλειστή. Σήμερα 24 Ιουνίου η επιχείρηση είναι κλειστή.
Οι ερωτήσεις που τέθηκαν είχαν να κάνουν με τη μίσθωση και την χρήση του μισθίου καθώς επίσης με την αισθητική και την καθαριότητα του χώρου. Η μόνη απάντηση που πήραμε ήταν ότι η σύμβαση θα έληγε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Έτσι λοιπόν ερωτάσθε :

Έχει ανανεωθεί η εκμίσθωση του χώρου από το Δήμο προς τον ιδιώτη, και αν ναι τι αντίτιμο περιλαμβάνει.
Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του χώρου, κατά τους χειμερινούς - κυρίως μήνες;
Ποια είναι τα σχέδιά σας για το χώρο μετά τη αποβολή του μισθωτή;
Είναι γνωστό ότι το οικόπεδο προορίζεται για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου της πόλεως. Οι κοινόχρηστοι χώροι όμως, είναι πλέον δυσεύρετοι. Δεν νομίζεται ότι θα ήταν πολύ καλύτερο ο χώρος αυτός να αποδοθεί στους δημότες ως κοινόχρηστος χώρος έστω και προσωρινά αντί να χρησιμοποιείται ως αποθήκη του επιχειρηματία;"

Σε απάντηση στις ερωτήσεις του Δ. Τρωιάνου, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι το μίσθωμα είναι 510 € ανά μήνα και ότι υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αποβολή του επιχειρηματία ο οποίος άλλωστε δεν πληρώνει.
Αρνήθηκε όμως να δεσμευτεί ότι το κτίριο στο Ασπρόχωμα θα αποδοθεί στους δημότες μέχρι να μετατραπεί σε δημαρχείο.

Ωστόσο, οι κοινόχρηστοι χώροι είναι πλέον δυσεύρετοι και δεν πρέπει οι δημότες να στερούνται την πρόσβασή τους σε αυτούς. Είναι κρίμα γιατί στο Ασπρόχωμα έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών. Ήταν μια αλάνα για να παίζουν τα παιδιά της γειτονιάς.
Προσωρινά, θα μπορούσαν να τοποθετηθούν μπασκέτες ή τέρματα, να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου ή ακόμα και να διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης, τον οποίο ο δήμαρχός μας αναζητά τόσο απεγνωσμένα.
Ακόμα και σαν αλάνα ο χώρος θα είναι πολύ καλύτερος από ότι είναι τώρα.




00 inkefalonia general ad 300X250