Αυγά ποσέ από τη Σια Λαδά
Αυγά ποσέ ! Ένα κλασικό πεντανόστιμο πιάτο για το πρωινό σας!Τα αυγά που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι φρέσκα και κρύα από το ψυγείο!
Υλικά : 2 αυγά
Νερό
1 κ.σ ξύδι
Φρυγανισμένο ψωμί
Εκτέλεση :
Μια μικρή κατσαρόλα με νερό , περίπου στην μέση, σε μέτρια θερμοκρασία.
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και
προσθέτουμε το ξύδι, ανακατεύουμε με το σύρμα με κυκλικές κινήσεις.
προσθέτουμε το αυγό και αφήνουμε να βράσει 3 λεπτά.
Προσεχτικά αφαιρούμε το αυγό με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε
πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία και με το επόμενο αυγό.
Σερβίρουμε τα αυγά πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, προσθέτοντας αλάτι
πιπέρι ελαιόλαδο , και απολαμβάνουμε με υλικά της αρεσκείας μας, όπως
αβοκάντο , τυρί φέτα , ντοματίνια , μαρούλι , μπέικον, σολομό.
Καλή απόλαυση!!!!!