Αποστολή του Δήμου Ιθάκης στην πανέμορφη Μήλο για το συνέδριο του δικτύου μικρών νησιών

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024 08:37

Αποστολή του Δήμου Ιθάκης στην πανέμορφη Μήλο για το συνέδριο του δικτύου μικρών νησιών

15o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Η καρδιά της Μικρονησιωτικής Ελλάδας 4 ως 6 Οκτωβρίου θα χτυπάει στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μήλου.

Mε εξαιρετικούς ομιλητές από όλους τους χώρους της Οικονομίας, της Κοινωνίας και της Δημόσιας Διοίκησης θα διεξαχθεί και φέτος το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΜΝ, παρουσία πολλών εκλεκτών καλεσμένων.

Βασικές θεματικές ενότητες είναι η Πράσινη Μετάβαση της Ακτοπλοΐας και η συμβολή της στο ακτοπλοϊκό δίκτυο συγκοινωνιών, η Ανάπτυξη Δικτύου Υδροπλάνων και η ηλεκτροκίνηση των πλοίων.

Σημαντικά θέματα όπως η υπογεννητικότητα, το μέλλον της κοινωνικής συνοχής, τα χρηματοδοτικά εργαλεία προς τους Μικρονησιωτικούς Δήμους και τις τοπικές τους κοινωνίες, οι Χωρικές Επενδύσεις και βέβαια η Πρωτοβουλία Greco Islands του ΕΣΠΑ 2021-2027 δεν μπορούν να λείπουν, όπως και θέματα Διοίκησης, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Καινοτομίας

Ο Δήμος Ιθάκης συμμετέχει με μια μεγάλη αποστολή στις εργασίες του Συνεδρίου και ο Δήμαρχος Ιθάκης θα τοποθετηθεί στο ζήτημα της Λειψυδρίας στα Μικρά Νησιά, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη που θα ανοίξει τη συγκεκριμένη θεματική.

Το ΕΔΜΝ στέκεται ενεργά δίπλα σε κάθε Μικρό Νησί με πράξεις, δράσεις, έργο και συνεχή παραγωγή πολιτικής συνοχής, ανθεκτικότητας και ευημερίας για όλο τον ελληνικό Μικρονησιωτικό Χώρο.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ Γερ. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ


Ετικέτες:


16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250