Συναντήσεις Θόδωρου Γαλιατσάτου με τις Διοικήσεις του ΤΕΕ Κέρκυρας και της Ομοσπονδίας Κρίκετ
Συνεχίζονται οι περιοδείες και οι επαφές με φορείς των υποψηφίων του περιφερειακού συνδυασμού “ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά”. Το απόγευμα της Παρασκευής 2/5 κλιμάκιο με επικεφαλής την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή περιόδευσε στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας και συνομίλησαν με κατοίκους και καταστηματάρχες. Την επομένη το πρωί, Σάββατο 3/5, κλιμάκιο του συνδυασμού, με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο και πλαισιωμένο από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη Διοικούσα Επιτροπή του τοπικού Τμήματος του ΤΕΕ, με το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, ενώ επισκέφθηκε και το κλειστό γήπεδο του ΕΑΚΚ, όπου διεξαγόταν το Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κέρκυρας.
Στο Τεχνικό Επιμελητήριο
Στη συνάντηση με τη Διοίκηση του Τ/Κ του ΤΕΕ, έγινε συζήτηση για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν το Νομό της Κέρκυρας, και τα οποία σχετίζονται με τη χωροταξία, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ύδρευση και τη σύνδεση των Ιόνιων Νησιών.
Όπως σημείωσε ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, η Χωροταξία είναι ένα κυρίαρχο ζήτημα, ωστόσο η αναθεώρηση του γενικού χωροταξικού της ΠΙΝ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εντάσσεται -με τον τρόπο που προωθείται- στο μνημονιακό πνεύμα. Αποτελεί ζητούμενο η κατάρτιση ενός κοινά αποδεκτού χάρτη χρήσεων γης, συμπεριλαμβανομένου και του καθορισμού ζωνών οχλουσών χρήσεων, με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και στην Κέρκυρα εξαιτίας αυτής της έλλειψης.
Σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων και αναφερόμενος στην περίπτωση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΑΝΑΣΑ άσκησε κριτική στον τωρινό Περιφερειάρχη, μιλώντας για σοβαρές αστοχίες στα τεχνικά έργα αλλά και στην ίδια τη διαδικασία της διαχείρισης που οδήγησαν στον υπερκορεσμό της περιοχής και στη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.
Ως κορυφαίο κεφάλαιο χαρακτήρισε ο Θ. Γαλιατσάτος τη σύνδεση μεταξύ των Ιόνιων Νησιών, για την επαρκή κάλυψη της οποίας απαιτείται τόσο η χρήση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, όσο και η άσκηση πολιτικής πίεσης, ώστε να ενισχυθεί η -ελλιπής έως ανύπαρκτη σήμερα- θαλάσσια και αεροπορική σύνδεση.
Καταλυτική χαρακτηρίστηκε η καλή σχέση περιφερειακής Αρχής και πολιτών, ενώ ο Θ. Γαλιατσάτος σημείωσε ότι επιδίωξή του είναι αυτή να λειτουργήσει με δημοκρατικό προγραμματισμό.
Στην Ομοσπονδία Κρίκετ
Ακολούθησε συνάντηση υποψηφίων της ΑΝΑΣΑ με τη Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, της μόνης αθλητικής Ομοσπονδίας που -με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου- λειτουργεί με έδρα εκτός Αθήνας, την Κέρκυρα.
Η ΕΛΟΚ ιδρύθηκε το 1997 και έχει σκοπό να επεξεργάζεται και να υλοποιεί προγράμματα για την ανάπτυξη, τη διάδοση και την προβολή του κρίκετ, την προσέλκυση της νεολαίας στο άθλημα και την ανάπτυξη της φιλίας και της συναδέλφωσης των λαών μέσω του αθλητισμού. Παράλληλα, με τη δράση της, προωθεί το άθλημα ως μορφή εναλλακτικού τουρισμού και συμβάλλει στην προβολή της Περιφέρειας, ενώ έχει τη δυνατότητα να διευρύνει την τουριστική περίοδο και να “ανοίξει” νέες αγορές (Ινδία κλπ).
Ωστόσο, η οικονομική ανασφάλεια των τελευταίων ετών, εξαιτίας του σταδιακού περιορισμού της κρατικής επιχορήγησης, δυσκολεύει το έργο της ΕΛΟΚ, η οποία αιτείται, επίσης, τη δημιουργία ενός κλειστού γηπέδου 4 στρεμμάτων για τη διεξαγωγή αγώνων indoor.
Στη συνάντηση επισημάνθηκε η δυνατότητα ενίσχυσης της σύνδεσης και της συνοχής των Ιόνιων Νησιών και μέσω του κρίκετ, με την ανάπτυξη του αθλήματος στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας.
Το Γραφείο Τύπου