Η GOOGLE τιμά την ελληνική επανάσταση με ένα ξεχωριστό Doodle
Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου τιμά και φέτος η Google με ένα ιδιαίτερο doodle, από το σχεδιαστικό team του τεχνολογικού κολοσσού
Στο μύνυμα που συνοδεύει το Doodle αναφέρονται τα εξής
Το σημερινό Doodle, γιορτάζει την Ημέρα Ανεξαρτησίας στην Ελλάδα! Σαν σήμερα το 1821, ο ελληνικός λαός επαναστάτησε ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για να ανακτήσει την ελευθερία του.
Για να τιμήσει την εορτή, πόλεις και χωριά σε όλη τη χώρα διοργανώνουν παρελάσεις, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας για να παρακολουθήσουν μια στρατιωτική παρέλαση γεμάτη με νικηφόρα χάλκινη μουσική και πλήθος που φυσά την εθνική σημαία - όπως αυτή που απεικονίζεται στο έργο τέχνης της σημερινής ημέρας. Αυτό το γεγονός στην Αθήνα είναι ένα θέαμα που αξίζει να το δει κανείς, με τους παρελάσεις να είναι ντυμένες με λευκές φουστανέλες (πλισέ βαμβακερές φούστες), κόκκινα φέζια με μαύρες κρόσσια και δερμάτινα σανδάλια διακοσμημένα με πομπόμ.
Πολλοί Έλληνες συνεχίζουν τον εορτασμό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, συγκεντρώνοντας με αγαπημένα τους πρόσωπα. Μπορεί να απολαύσουν παραδοσιακά πιάτα όπως το μπακαλιάρο σκορδαλιά, ένα τηγανητό μπακαλιάρο συνοδευμένο με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου - και ένα νόστιμο γαστρονομικό φόρο τιμής στην ακτογραμμή της χώρας. (Πληροφορία: Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη!)
Χαρούμενη Εθνική Ημέρα, Ελλάδα!
Λίγα λόγια για τα Google Doodle
Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.
Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.
Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.