Μπόρις Τζόνσον: Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε καρκίνο στα οστά, γράφει στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Unleashed»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 17:58

Μπόρις Τζόνσον: Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε καρκίνο στα οστά, γράφει στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Unleashed»

Ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά του, όπου σημαντική αναφορά γίνεται στη βασίλισσα Ελισάβετ και τον Εμανουέλ Μακρόν.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Unleashed», που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας αποκαλύπτει ότι η βασίλισσα έπασχε από καρκίνο των οστών. Σύμφωνα με απόσπασμα του βιβλίου, ο Τζόνσον δηλώνει πως «γνώριζε για περισσότερο από έναν χρόνο» ότι η βασίλισσα είχε διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου των οστών όταν παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, λίγες μόλις ημέρες πριν από τον θάνατό της.

Αυτό είναι το πρώτο σχόλιο από υψηλόβαθμο Βρετανό πολιτικό σχετικά με την πιθανή αιτία θανάτου της βασίλισσας, ενώ επίσημα το πιστοποιητικό θανάτου της αναφέρει ως αιτία το «γήρας». Η βασίλισσα Ελισάβετ απεβίωσε στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, σε ηλικία 96 ετών.

 

Ο Τζόνσον, ανακαλώντας την τελευταία τους συνάντηση, περιγράφει ότι η βασίλισσα φαινόταν χλωμή και είχε εμφανείς μώλωπες στα χέρια και τους καρπούς της, πιθανώς λόγω ιατρικών παρεμβάσεων, όπως ενέσεις.

 




00 inkefalonia general ad 300X250