Συγκινητική στιγμή: Γιαγιά στο Ηράκλειο έφερε στον κόσμο το εγγόνι της

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 12:18

Συγκινητική στιγμή: Γιαγιά στο Ηράκλειο έφερε στον κόσμο το εγγόνι της

Συγκινητικές στιγμές έζησε μια οικογένεια στο Ηράκλειο, όταν μια γιαγιά 55 ετών έγινε παρένθετη μητέρα για να φέρει στον κόσμο το εγγόνι της. Η γυναίκα, αποφασισμένη να βοηθήσει την κόρη της που πάσχει από μια σπάνια πάθηση, ολοκλήρωσε με επιτυχία μια κύηση υψηλού κινδύνου, προσφέροντας νέα ζωή στην οικογένειά της.

Στιγμές συγκίνησης για μία οικογένεια στο Ηράκλειο, όπου μία γιαγιά 55 ετών έγινε παρένθετη μητέρα για χάρη της κόρης της και έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως.

Το περιστατικό γνωστοποίησε ο γυναικολόγος – μαιευτήρας της «παρένθετης γιαγιάς», Αλέξανδρος Ζερβάκης, μέσω ανάρτησης στα social media.

Όπως αναφέρει ο κ. Ζερβάκης, «η γιαγιά ήταν αποφασισμένη, με στόχο ζωής να βοηθήσει την κόρη της, που γεννήθηκε με σύνδρομο Mayer – Rokitansky – Kuster – Hauser τύπου 1, κατάσταση στην οποία υπάρχει συγγενής αγενεσία μήτρας, ενώ υπάρχουν οι ωοθήκες για παραγωγή ωαρίων».

Η γιαγιά ζει στην Κρήτη, ενώ η κόρη της στην Αθήνα. Και οι δύο είχαν προσπαθήσει πολλές φορές, αλλά χωρίς επιτυχία.

«Με συνάντησαν απογοητευμένες και διστακτικές. Καταστρώσαμε ένα πλάνο, καθώς χρειάζονταν αρκετές διορθωτικές παρεμβάσεις για την παρένθετη γιαγιά, ώστε να είναι ικανή να κυοφορήσει. Συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες, όπως η προϋπάρχουσα υπέρταση, η ηλικία, αλλά και τα αυστηρά νομικά πλαίσια. Η προετοιμασία διήρκεσε δύο χρόνια, με επεμβάσεις, εξετάσεις και εγκρίσεις από την Εθνική Αρχή Υπογονιμότητας», περιέγραψε ο κ. Ζερβάκης.

Το ευτυχές γεγονός:

Η πρώτη προσπάθεια για εμβρυομεταφορά απέτυχε, όπως αναφέρει ο μαιευτήρας. «Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά στο τέλος σηκωθήκαμε», εξηγεί. «Η δεύτερη εμβρυομεταφορά ήταν επιτυχής. Η κύηση ήταν υψηλού κινδύνου, όμως η θέληση ήταν ακόμη υψηλότερη και η υπομονή ατέλειωτη. Η παρένθετη γιαγιά ήταν σαν θηλυκός στρατιώτης, τηρώντας κατά γράμμα τις οδηγίες μας. Στο τέλος, γέννησε ένα υγιές αγοράκι 3.500 γραμμαρίων».

«30 χρόνια περίμενα και φοβόμουν αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο γιατρός ότι του είπε η γιαγιά που έφερε στον κόσμο το εγγόνι της.




00 inkefalonia general ad 300X250