«Τελειώνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην κερδίσει ο Κασσελάκης – Έκτακτη ΚΕ το Σάββατο για διαγραφή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2024 18:16

«Τελειώνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην κερδίσει ο Κασσελάκης – Έκτακτη ΚΕ το Σάββατο για διαγραφή

Εκτάκτως συνεδριάζει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη μετά το εξώδικο που έστειλε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλύτης των εξελίξεων ήταν το εξώδικο που απέστειλε ο Στ. Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για διαρροή του πόθεν έσχες του στην «ΕΦΣΥΝ», υπογράφοντας μάλιστα ως «πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Πάντως, το εξώδικο Κασσελάκη επιστρέφεται ως «απαράδεκτο» όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της ΠΓ. «Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη» σημειώνεται στην απόφαση της ΠΓ.

Στη διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης της ΠΓ η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε την παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγγου.

«Δεν μπορεί να παραμείνει γραμματέας, γιατί στα χέρια της παραδόθηκε ο φάκελος και μάλιστα σε τυπωμένα αντίγραφα του «πόθεν έσχες»'. Είχε υποχρέωση να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του κ. Κασσελάκη και να τα αναρτήσει ταυτόχρονα με όλους στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λειτούργησε ως θεσμός αλλά ως κομματάρχης» φέρεται να είπε η Θ. Τζάκρη, για να προσθέσει: «Είναι άλλο πράγμα η διαρροή των προσωπικών δεδομένων και άλλο πράγμα η ταυτόχρονη ανάρτηση των πόθεν έσχες των υποψηφίων».

Μετά την τοποθέτηση της η Θεοδώρα Τζάκρη αποχώρησε από την συνεδρίαση της ΠΓ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως με την πρόταση Γεροβασίλη συμφωνούν από τους «87» οι Κώστας Ζαχαριάδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο Παύλος Πολάκης δήλωσε αντίθετος στο ζήτημα της διαγραφής Κασσελάκη υποστηρίζοντας, παράλληλα, πως όσο απαράδεκτη είναι η δημοσιοποίηση ενός μόνο πόθεν έσχες, άλλο τόσο απαράδεκτη είναι η κίνηση με το εξώδικο από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγη ώρα με τις Θεοδώρα Τζάκρη και την Όλγα Γεροβασίλη να κατεβαίνουν στους δημοσιογράφους προκειμένου να τους ενημερώσουν για το τι είχαν υποστηρίξει εντός της ΠΓ.

Η Θεοδώρα Τζάκρη σημείωσε πως «η Ράνια Σβίγκου δεν μπορεί να παραμείνει πλέον γραμματέας στο κόμμα μετά τη διαρροή του πόθεν έσχες, γιατί στα χέρια της παραδόθηκε από την πρόεδρο της ΚΕ, Μαρία Κουβέλη σε τυπωμένα αντίγραφα και όχι ηλεκτρονική μορφή και είχε την υποχρέωση να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του κυρίου Κασσελάκη και να τα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κόμματος». Η ίδια πρόσθεσε πως η Ράνια Σβίγκου «δεν λειτούργησε ώς θεσμός αλλά ως κομματάρχης». Η Θεοδώρα Τζάκρη σημείωσε ακόμα πως «είναι άλλο η ταυτόχρονη ανάρτηση των Πόθεν Έσχες όλων των υποψηφίων στο σάιτ του κόμματος και άλλο πράγμα η επιλεκτική διαρροή των προσωπικών δεδομένων του κυρίου Κασσελάκη».

«Εδώ δεν είναι μόνο η δημοσιοποίηση του Πόθεν έσχες, εδώ έχει προβεί η εφημερίδα σε αξιολογικές κρίσεις» πρόσθεσε. Κλείνοντας η Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε ότι η Όλγα Γεροβασίλη «εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι ο κύριος Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος πρόεδρος».

Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «έχει δίκιο η Θεοδώρα. Έθεσα αρχικά το ερώτημα αν είχε την έγκριση του Στέφανου Κασσελάκη όταν έφερε το φάκελο στην Κεντρική Επιτροπή, με δεδομένο ότι δεν είχε πουθενά τη δική του υπογραφή». Και συνέχισε: «Σήμερα έχουμε ένα εξώδικο το οποίο υπογράφει ως πρόεδρος του κόμματος και πιο μέσα λέει ότι κατέθεσε υποψηφιότητα. Άρα, είναι υποψήφιος». Η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε πως «το εξώδικο απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής» για αυτό ζήτησα «έκτακτη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής με θέμα πως απαντάμε σε αυτό», προσθέτοντας πως «αν με ρωτάτε την προσωπική μου γνώμη υπάρχει θέμα διαγραφής». Σε αυτό το πλαίσιο η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «φοβάται την προσφυγή στην βάση, τορπιλίζει το κλίμα, εξωθεί στα άκρα με την πρωτοφανή του κίνηση να απειλεί με προσφυγή στην δικαιοσύνη το ίδιο του το κόμμα.

Στα μεταπολιτευτικά χρονικά δεν έχει υπάρξει κάτι αντίστοιχο». Η Όλγα Γεροβασίλη κατέληξε λέγοντας πως «με την εκτίμηση μου ότι ο ίδιος θέλει να τορπιλίσει το κλίμα λόγω του φόβου του να προσφύγει στη βάση, απορώ γιατί δεν έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα, αλλά σε ΠΓ και ΚΕ και προκάλεσε τη Θεοδώρα Τζάκρη να απαντήσει πάνω σε αυτό είπε ότι «δεν απαντώ», κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ 8/10/2024

  • Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.
  • Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος.
    Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
    Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη.
  • Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σημειώνεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν ο,τιδήποτε». Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα.
    Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή Προέδρου.

ieidiseis.gr




 

336x280px6

 

00 inkefalonia general ad 300X250