Μεταγωγικά από Ιαπωνία, Χιλή και Πολωνία προσγειώθηκαν στην Ελλάδα – Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στον Λίβανο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 13:43

Μεταγωγικά από Ιαπωνία, Χιλή και Πολωνία προσγειώθηκαν στην Ελλάδα – Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στον Λίβανο

Τουλάχιστον ένα μεταγωγικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ιαπωνίας, αλλά και ένα μεταγωγικό από τη Χιλή προσγειώθηκαν σήμερα Τετάρτη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr.

Τα μεταγωγικά βρίσκονται σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν πολίτες των χωρών τους που βρίσκονται στον Λίβανο, λόγω του πολέμου με το Ισραήλ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης αναμένεται να αφιχθεί στρατιωτικό αεροσκάφος της Πολωνίας τύπου CASA C-295M για τον ίδιο λόγο.

Η Ιαπωνία, ήδη από τις 27/9 είχε προτρέπει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο και ταυτόχρονα αποφάσισε να προετοιμάσει στρατιωτικές πτήσεις για πιθανή εκκένωση της περιοχής.

Ωστόσο, η εφαρμογή της απόφασης και η άφιξη των μεταγωγικών σήμερα, αποτυπώνει ότι οι στρατιωτικές υπηρεσίες των χωρών αναμένουν ίσως άμεση κλιμάκωση στην περιοχή.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Γιόκο Καμικάβα, είχε δηλώσει στις 25/9 ότι «το Τόκιο ανησυχεί έντονα για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «η Ιαπωνία προτρέπει έντονα όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση», ανέφερε ο ιστότοπος Japan Times.

Σύμφωνα με το Kyodo News, για τη μεταφορά των Ιαπώνων πολιτών από τον Λίβανο θα χρησιμοποιηθεί μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Kawasaki C-2.

documentonews.gr

 

 

 




 

336x280px6

 

00 inkefalonia general ad 300X250