Χάος στα δικαστήρια και καταγγελίες για τον νέο Χάρτη: Όρισαν δικάσιμο για το... 2033 - Νέα αποχή των δικηγόρων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 19:34

Χάος στα δικαστήρια και καταγγελίες για τον νέο Χάρτη: Όρισαν δικάσιμο για το... 2033 - Νέα αποχή των δικηγόρων

Σκηνές... καταστροφής διαδραματίζονται καθημερινά στα δικαστήρια της χώρας, μετά την εφαρμογή του Νέου Δικαστικού Χάρτη, που ενοποίησε τα Ειρηνοδικεία με τα Πρωτοδικεία της χώρας και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη Δικαιοσύνη.

Οι δικηγόροι της Αθήνας πήραν απόφαση την Τρίτη να παρατείνουν εκ νέου, μέχρι την 21η Οκτωβρίου τη στοχευμένη αποχή τους από την κατάθεση και τη συζήτηση υποθέσεων εγγραφής και εξάλειψης προσημειώσεων (τόσο των πληρεξουσίων δικηγόρων όσο και των δικηγόρων που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο του Ν. 5095/2024), καθώς επίσης και από την εκδίκαση ανακοπών που εκδικάζονται στο ισόγειο του πρώην Ειρηνοδικείου Αθηνών, πινάκια ΟΔΑ (αιθ. 17) και ΟΓΑ (αίθ.16).

Όπως καταγγέλλουν δεκάδες είναι προβλήματα που επέφερε ο «Νέος» ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ Χάρτης στην Αθήνα, ενώ σε μία αποστροφή... χιούμορ, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook: «Όπως λέει και το Υπουργείο: Μην ανησυχείτε συνάδελφοι Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα Το μέλλον προοιωνίζεται λαμπρόν…».

Τεράστια τα προβλήματα, που όπως κατ΄ επανάληψη καταγγέλλουν οι δικηγόροι συνθέτουν «δικαστικό χάος», από την πρώτη μέρα λειτουργίας των Πρωτοδικείων, που ενοποιήθηκαν με τα Ειρηνοδικεία.

Σύμφωνα με καταγγελίες, που αναδεικνύονται από τον πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό, υποθέσεις «ερημοδικάζονται», καθώς δεν ειδοποιούνται οι δικηγόροι ορθά, για την αλλαγή της δικασίμου ή δεν... μύρισαν τα νύχια τους, για να το μάθουν.

Παράλληλα, δεν ενημερώνονται, για το πού μεταφέρθηκαν υποθέσεις, οι οποίες δικάζονταν σε Ειρηνοδικεία, τα οποία καταργήθηκαν, ούτε πότε είναι η νέα δικάσιμος.

Και το σημαντικότερο:

H πολυδιαφημιζόμενη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης «επιτάχυνση» της Δικαιοσύνης, προφανώς δεν αναφερόταν σε ΥΠΟΘΕΣΗ ανακοπής, η οποία προσδιορίστηκε για τον Οκτώβριο του 2033 στο πινάκιο ΟΓΑ των Ειδικών Διαδικασιών του Πολύπαθου Πρωτοδικείου Αθήνας.

Καταγγελίες για τον «Νέο» δικαστικό χάρτη

Δείτε όσα καταγγέλλονται μέσω του Facebook του κ. Βερβεσού:

Και «πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις» «επληρώθη το ρηθέν υπό του Προφήτη» για τον κίνδυνο ερημοδικιών με τις κόλουρες, αντισυνταγματικές και εξόχως προβληματικές ρυθμίσεις του Ν.5108/24 αναφορικά με την ειδοποίηση των διαδίκων για την αλλαγή της μέρας και του τόπου διεξαγωγής των δικών που είχαν προσδιορισθεί πριν τις 16/9/24 στα καταργηθέντα Ειρηνοδικεία.

Διαβάστε κάτωθι τι έπαθαν δυο συνάδελφοι Αθηνών οι οποίοι δεν μάντεψαν ότι μπορεί το Πρωτοδικείο Κορίνθου να τους μεταφέρει την ορισθείσα στο εισαγωγικό δικόγραφο δικάσιμο μια μέρα ΝΩΡΙΤΕΡΑ από την αρχική(!!!!!)με μόνη δυνατότητα γνώσης τους τη δική τους επιμέλεια να μπουν στον ιστότοπο του Δικαστηρίου έχοντας προγνώσει μια τέτοια απρόβλεπτη για τον μέσο συνετό εχέφρονα δικηγόρο μεταβολή!

Βερβεσος, δικαστικος χάρτης

Δεν γνώριζαν πού θα δικαστεί η υπόθεση

Από τη συνάδελφο Χ.Τ. λάβαμε την κάτωθι αναφορά-καταγγελία για υπόθεση του εντολέα της Ι.Μ. που είχε κατατεθεί πριν τις 16/9/24 στο καταργηθέν Ειρηνοδικείο ΑΧΑΡΝΩΝ για δικάσιμο μετά την 16/9/24(και δη την 17-9-24), ότε και ανεβλήθη για τη δικάσιμο της 16/10/24 στο αρμόδιο πλέον Πρωτοδικείο Αθηνών.

Μέχρι σήμερα 11/10/24 δεν έχει αναρτηθεί στο Solon.gov η αίθουσα και το πινάκιο της δικασίμου αυτής με αποτέλεσμα η συναδελφος να μη γνωρίζει τον τόπο που θα δικαστεί η υπόθεση του εντολέως της εισέτι (!!!)

Επίσης, παρότι έχει απευθύνει ερώτημα στην περιλάλητη Ομάδα Έργου του ΥΠ Δικ-η οποία κατά δήλωση του Υπουργείου έχει απαντήσει σε εκατοντάδες ερωτήσεις(..)-δεν της έχει δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα/αγωνία της και αναμένει να το πληροφορηθεί αυτό 2 μόλις εργάσιμες μέρες πριν την ορισθείσα δικάσιμο της υπόθεσης του πελάτη της(!)

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΟΛΑ ΑΝΘΗΡΑ‼

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΙΟΨΗΦΩΝΤΑΣ ΕΜΦΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΑ ΦΩΝΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ

eirinodikeio arxarnon 1 f0c74

Πήρε δικάσιμο για το 2033

Όπως διαβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης οσονούπω(…)οι πολιτικές υποθέσεις θα τελεσιδικούν σε 600 περίπου μέρες‼

Προφανώς, δεν αναφερόταν στην κάτωθι μνημονευόμενη ΥΠΟΘΕΣΗ ανακοπής, η οποία προσδιορίστηκε για τον Οκτώβριο του 2033 στο πινάκιο ΟΓΑ των Ειδικών Διαδικασιών του Πολύπαθου Πρωτοδικείου Αθήνας ‼

ΥΓ1:Το άρθρο 933παρ 2 και 6(υποχρεωτικός προσδιορισμός της ανακοπής εντός αποκλειστικής προθεσμίας 60 ημερών)τυγχάνει εφαρμοστέο στο Ελληνικό Δίκαιο ή έχει καταστεί «γράμμα κενό»;

ΥΓ2: Η αίθουσα εκδίκασης είναι διττή σύμφωνα με το Solon.gov Και στο Πρωτοδικείο και στο πρώην Ειρηνοδικείο Αθηνών(!!!)

ΥΓ3:Είναι βέβαιοι εκεί στο Πρωτοδικείο Αθήνας ότι το 2033 θα δικασθεί η υπόθεση έστω στη «ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ» κι όχι σε κάποια άλλη του ίδιου κτιρίου ή άλλου Δικαστικού Μεγάρου αλλαχού της ΑΤΤΙΚΗΣ;

YΓ4:Τα μικρόφωνα καταγραφής Πρακτικών θα λειτουργούν στις 11/10/2033 ή θα βγαίνει το πρωί της άνω ημέρας από μεγάφωνου Ειρηνοδικείου ανακοίνωση για την «πιο νέα Αίθουσα» εκδίκασης;

ΥΓ5:Ο ώδε πλειστηριασμός θα έχει γίνει μέχρι τότε;Κι αν γίνει δεκτή η ανακοπή τι θα γίνει με τον διενεργηθέντα τυχόν πλειστηριασμό;

Protodikeio 1 1 520bb

ieidiseis.gr




 

336x280px6

 

00 inkefalonia general ad 300X250