Έστειλαν συρμό του Προαστιακού στη γραμμή του… Μετρό

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 09:44

Έστειλαν συρμό του Προαστιακού στη γραμμή του… Μετρό

Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε η Εφημερίδα των Συντακτώνσήμερα, Πέμπτη (17/10), σύμφωνα με την οποία τρένο του Προαστιακού στη Δουκίσσης Πλακεντίας μπήκε στη γραμμή του Μετρό.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ο συρμός του Προαστιακού (Hellenic Train) έλαβε εντολή στη Δουκ. Πλακεντίας και μπήκε στη γραμμή του Μετρό. Ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε το λάθος και προσπάθησε μάταια να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη.

Ελάττωσε ταχύτητα “ώσπου η τηλεδιοίκηση να πιάσει το λάθος” και αναγκάστηκε σε οπισθοπορεία για περίπου 300 μέτρα, για να μη σφηνώσει στη σήραγγα.

Το πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα:

Σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, το έγγραφο που περιγράφει την είσοδο του συρμού του Προαστιακού σε λάθος γραμμή, συντάχθηκε από την Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης (ΠΕΠΕ) και απευθύνεται στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και τον Εθνικό Οργανισμό Διερεύνησης Ατυχημάτων (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) και χωρίζεται σε 2 μέρη, αφού εκτός από το εν λόγω συμβάν, καταγγέλλονται και οι σοβαρές καθυστερήσεις των δρομολογίων από τις βραδυπορίες που επιβάλλει ο ΟΣΕ λόγω της κακής κατάστασης του δικτύου.

“Ο σιδηρόδρομος έχει πάρα πολλές παθογένειες”

Σήμερα, Πέμπτη (17/10), μετά και την παραπάνω δημοσίευση, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΟΣΕ, Νίκος Τσικαλάκης, βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του OPEΝ, όπου σχολίασε το εν λόγω περιστατικό αλλά αναφέρθηκε και στις παθογένειες του ΟΣΕ, που παρά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεν έχουν διορθωθεί.

Επειδή οι γραμμές του Μετρό είναι με διπλή κατεύθυνση, η περίπτωση να γίνει ατύχημα ήταν μηδενική, γιατί μπήκε στη γραμμή που θα έμπαινε και το Μετρό αν πήγαινε προς Αθήνα. Δεν θα έρχονταν δηλαδή τα τρένα του Μετρό και της Hellenic Train απέναντι. Το τρένο μπήκε στη γραμμή του Μετρό που θα κατέβαινε προς Αθήνα. Απλά ο κόσμος θα περίμενε ένα συμβατικό συρμό του Μετρό και θα έβλεπε ένα τρένο της Hellenic Train” δήλωσε.

“Ο σιδηρόδρομος έχει πάρα πολλές παθογένειες που δεν διορθώθηκαν μετά το δυστύχημα των Τεμπών, εκτός από τις εγκαταστάσεις, τις υποδομές που έτρεξαν λιγάκι κατά τα άλλα δεν έχει γίνει κάτι. Το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού παραμένει ως έχει” τόνισε ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως “υπάρχει θέμα με την υπερεργασία στον ΟΣΕ”.

news247.gr




 

336x280px6

 

00 inkefalonia general ad 300X250