Ραγδαίες εξελίξεις στην Αμαλιάδα με τα 3 νεκρά μωρά: Παρέμβαση Εισαγγελέα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 14:15

Ραγδαίες εξελίξεις στην Αμαλιάδα με τα 3 νεκρά μωρά: Παρέμβαση Εισαγγελέα

Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο προϊστάµενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νικόλαος Νικολάου, µε αφορµή την υπόθεση µε τα τρία µωρά που «χάθηκαν».

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο µε αφορµή τον θάνατο ενός άλλου µωρού, της συγκατοίκου της 23χρονης , η οποία είχε ήδη χάσει δύο παιδιά, σύμφωνα με το patrisnews.

Ο κ. Νικολάου διαβίβασε το σχετικό αίτηµα προς τους προϊσταµένους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αχαΐας, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου και Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, ∆ηµήτριο Λιανόπουλο µε αφορµή τα όσα ανέφερε στην εκποµπή της το βράδυ της περασµένης Παρασκευής η Αγγελική Νικολούλη, στην πρεµιέρα του «Φωτός στο Τούνελ», αλλά και το χθεσινό δηµοσίευµα στην εφημερίδα «Γνώµη» που αναφέρθηκε στο µυστήριο σε Αχαΐα και Ηλεία.

Συµπτώσεις που σοκάρουν για τη γυναίκα που βίωσε τρεις φορές τον εφιάλτη να σβήσουν στην αγκαλιά της τρία µωρά», ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη, φέρνοντας στο φως ξανά την υπόθεση.

Τι αναφέρουν η Διοικήτρια και ιατροί του νοσοκομείου

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη με την διοικήτρια του νοσοκομείου πάντως, να λέει στο Live News πως όταν το βρέφος έφτασε στα χέρια των γιατρών ήταν ήδη νεκρό. «Ήταν νεκρό. Αυτό ήταν το μόνο σίγουρο. Το είδα το παιδί πως ήταν. Είδα την προσπάθεια των γιατρών. Παραπάνω από μισή ώρα 40 λεπτά να προσπαθούν να το επαναφέρουν».

«Το παιδί ήταν νεκρό, τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα πριν έρθει σε εμάς. Υπάρχει και κατάθεση της μητέρας άλλωστε που λέει ότι στις 12.30 το παιδί ήταν νεκρό. Με το που έφτασε το παιδί στο νοσοκομείο πέσαμε πάνω του. Κάλεσα την αναισθησιολόγο που έκανε τη διασωλήνωση. Προσπαθήσαμε να το επαναφέρουμε αλλά σας λέω ότι ήρθε νεκρό το παιδί. Έχω δώσει κατάθεση στην ελληνική αστυνομία για το τι ακριβώς συνέβη» τόνισε ο γιατρός.

«Εμείς το παιδί δεν το πήγαμε νεκρό»

Από την άλλη, η μητέρα επιμένει πως παρέδωσε το παιδί στους γιατρούς ζωντανό με τη γιαγιά του μάλιστα να κατηγορεί ευθέως τους γιατρούς για τον θάνατο του.

«Θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι για όλο αυτό που ζούμε και για μένα αυτοί είναι οι γιατροί. Για μένα είναι φονιάδες. Τους το δώσαμε ζωντανό και μέσα σε είκοσι λεπτά βγήκαν και είπαν απλά ότι το παιδί πέθανε». «Το παιδί ήταν εν ζωή, είχε αναπνοή και ανοιγόκλεινε και τα ματάκια του. Το αφήνω στο κρεβατάκι και αφού του έβαλαν ένα σωληνάκι στο στόμα για οξυγόνο, μου είπε ο γιατρός να βγω έξω. Δεν πέρασε ούτε μισή ώρα απ’ όταν βγήκε ο γιατρός και μου λέει, “το παιδί σου είναι νεκρό”», είπε η μητέρα.

Δημητριάδου: «Είναι μυστήριο οι αιφνίδιοι θάνατοι γιατί τα μωρά ήταν υγιή»

Η Βούλα Δημητριάδου, νομικός παραστάτης και των δύο μητέρων, που είναι και φίλες, μίλησε στο Live News, όπου υπογράμμισε ότι και οι δύο μητέρες θέλουν να μάθουν από ποια αιτία «έφυγαν» τα παιδιά τους.

«Μιλάμε για παιδάκια που ήταν υγιή και δεν υπήρχε κάποιο υπόστρωμα παθολογίας, δεν υπήρχε κάποιο ιστορικό επιληψίας για το δεύτερο παιδάκι, που απεβίωσε στο Παίδων ”Αγία Σοφία”, άρα μιλάμε εδώ για αιφνίδιους θανάτους», επεσήμανε η δικηγόρος και πρόσθεσε:

«Το δεύτερο παιδάκι νοσηλεύτηκε επί 33 ημέρες στο Παίδων κι εκεί πήραμε πλήρη ιατρικό φάκελο με τοξικολογική, ιστολογική και νεκροψία-νεκροτομή. Παρά το γεγονός ότι διενεργήθηκαν αυτές οι εξετάσεις, συνεχίζει και παραμένει ακαθόριστη αιτία θανάτου».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Μπαλάσκας ειδικός αστυνομικός αναλυτής έκανε την εκτίμηση «δεν είναι ”Πισπιριγκιάδα” η υπόθεση με τους θανάτους των τριών μωρών» και παράλληλα τόνισε προς τους γονείς παιδιών «μέσα σε ένα ασθενοφόρο μπορεί να κρατηθεί ζωντανό ένα μωρό, που αντιμετωπίζει πρόβλημα, δεν πρέπει να τα πηγαίνουμε μόνοι μας στο νοσοκομείο».

dnews.gr




 

336x280px6

 

00 inkefalonia general ad 300X250