Στη Ζάκυνθο οριοθετούν με κίτρινη γραμμή το χώρο των πεζών στα πεζοδρόμια
Στην οριοθέτηση του χώρου που πρέπει να είναι ελεύθερος για τους πεζούς και απαλλαγμένος από τραπεζοκαθίσματα ή εμπορεύματα προχώρησε το Λιμενικό Ταμείο στο πεζοδρόμιο της παραλιακής λεωφόρου.
Η σήμανση έγινε με μπογιά κίτρινου χρώματος και παρά το γεγονός ότι η παρέμβαση αυτή είναι αρκετά αντιαισθητική, αποτυπώνει με σαφήνεια τα όρια εντός των οποίων μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι καταστηματάρχες της παραλιακής και ανοίγει το δρόμο για πιο άμεσους και αποτελεσματικούς ελέγχους ως προς τις καταπατήσεις.
Η σήμανση ξεκίνησε από το κτήριο του τελωνείου και θα συνεχιστεί κατά μήκος των πεζοδρομίων της παραλιακής, ενώ οριοθετείται ένας χώρος πλάτους 1,5 μέτρου που θα πρέπει να είναι ελεύθερος για τη διέλευση των πεζών.
Η κατάσταση στην παραλιακή, όχι μόνο σε ότι αφορά την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων αλλά και γενικότερα σε ότι αφορά την αισθητική και την επιβολή μιας ευταξίας παραμένει προβληματική και παρά τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί κατά καιρούς, δεν υπάρχουν σημάδια βελτίωσης.
Με αφορμή σωρεία συσκέψεων που γίνονται κάθε τόσο για το θέμα, αλλά και παράπονα από πολίτες, επισκέπτες και επαγγελματίες που κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού πυκνώνουν, ο Λιμενάρχης Ν. Κοκκάλαςμίλησε πρόσφατα στον -Ε- τονίζοντας πως όσο δεν υπάρχει συνεργασία και ανάληψη ευθυνών από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, δε θα υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα.
«Η συζήτηση για την παραλιακή γίνεται κάθε χρόνο και φοβάμαι πως η Υπηρεσία μας αγγίζει τα όρια της γραφικότητας σε αυτά που λέει ότι πρέπει να γίνουν αλλά δε γίνονται. Η λύση είναι απλή και για να δοθεί θα πρέπει να συνεργαστούν παραπάνω από μια Υπηρεσίες. Έχω κοινοποιήσει τα έγγραφα με τις ενέργειες που έχει κάνει το Λιμεναρχείο για απομάκρυνση των παράνομων πινακίδων, νάιλον, τραπεζοκαθισμάτων κ.α και στην εισαγγελική αρχή» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως ο Νόμος προσδιορίζει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες κάθε υπηρεσίας
«Υπάρχουν υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την έκδοση αδειών, για την τοποθέτηση των πινακίδων κτλ. Ό,τι και να πούμε, ό,τι και να σχεδιάσουμε, ό,τι και να οργανώσουμε, χωρίς την σύμπραξη και την συνεργασία όλων δε θα έχουμε αποτέλεσμα» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως ανάλογα με την περίπτωση εμπλέκονται εκτός από Λιμεναρχείο, το Λιμενικό Ταμείο, η Πολεοδομία, το Γραφείο Καταστημάτων του Δήμου, η Αστυνομία και η Κτηματική Υπηρεσία.
«Ό,τι είναι να κάνει η Υπηρεσία μας για ταμπέλες, πινακίδες, τραπεζοκαθίσματα, νάιλον κ.α, το έχει κάνει! Δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε καμία άλλη υπηρεσία. Σε ότι αφορά την αποκατάσταση των παρανομιών στην παραλιακή, επιτρέψτε μου να πω πως δεν πρέπει να απευθύνεστε στην δική μας Υπηρεσία» κατέληξε.
ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ - ermisnews