Πάστα ταψιού με σαβαγιάρ και κρέμα καρύδας από την Σία Λαδά!

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024 09:12

Πάστα ταψιού με σαβαγιάρ και κρέμα καρύδας από την Σία Λαδά!

Ένα  δροσερό   γλυκό  ψυγείου  με  ινδοκάρυδο,  που  δίνει  μια  εξωτική  νότα  ενθουσιάζοντας  εμάς  αλλά  και  τους  καλεσμένους  μας!

Μια  συνταγή  πανεύκολη! Και  άκρως  απολαυστική!

 Υλικά :    1  πακέτο  μπισκότα  σαβαγιάρ

                  1 κούπα  γάλα, 2 κ.σ κονιάκ

                   1 φάκελακι    κρέμα  ζαχαροπλαστικής

                    1 φυτική  Σαντιγύ, 160  γραμμ.  ινδοκάρυδο

Εκτέλεση :

                     Βουτάμε  ένα  ένα  τα  σαβαγιάρ  σε  ένα  μπολ  που  έχουμε  το  γάλα  και  το 

                     κονιάκ.

                     Τα  τοποθετούμε  στο  ταψί  και  πασπαλίζουμε  με  λίγο  ινδοκάρυδο.

                     Ετοιμάζουμε  την  κρέμα  ζαχαροπλαστικής,  χτυπώντας  στο  μίξερ  το

                      περιεχόμενο  του  φακέλου  με  2 φλιτζάνια  γάλα,  αφού  αφρατέψει  η  κρέμα

                     μας,  προσθέτουμε  το  ινδοκάρυδο, κρατάμε  λίγο  για  να  πασπαλίσουμε  στο 

                     τέλος  το  γλυκό  μας.

                     Απλώνουμε  την  κρέμα  πάνω  στα  σαβαγιάρ,  και  συνεχίζουμε  με  άλλη  μία

                    στρώση  σαβαγιάρ,  τελειώνουμε  με  την  σαντιγί   (χτυπάμε  το  περιεχόμενο

                    του  φακέλου  με  1  φλιτζάνι  γάλα)την  οποία  απλώνουμε  πάνω  από  την 

                     δεύτερη  στρώση  σαβαγιάρ  πασπαλίζουμε  με  ινδοκάρυδο  και  διακοσμούμε

                      με  κερασάκια.

                     Αφήνουμε  το  γλυκό  μας  στο  ψυγείο  για  3-4  ώρες    και  το 

                     απολαμβάνουμε  δροσερό  !

                     Καλή  απόλαυση!

 

IMG 20240801 150435IMG 20240803 143947IMG 20240803 143957IMG 20240803 144004




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250