Πάστα ταψιού με σαβαγιάρ και κρέμα καρύδας από την Σία Λαδά!
Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο, που δίνει μια εξωτική νότα ενθουσιάζοντας εμάς αλλά και τους καλεσμένους μας!
Μια συνταγή πανεύκολη! Και άκρως απολαυστική!
Υλικά : 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
1 κούπα γάλα, 2 κ.σ κονιάκ
1 φάκελακι κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 φυτική Σαντιγύ, 160 γραμμ. ινδοκάρυδο
Εκτέλεση :
Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ σε ένα μπολ που έχουμε το γάλα και το
κονιάκ.
Τα τοποθετούμε στο ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, χτυπώντας στο μίξερ το
περιεχόμενο του φακέλου με 2 φλιτζάνια γάλα, αφού αφρατέψει η κρέμα
μας, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, κρατάμε λίγο για να πασπαλίσουμε στο
τέλος το γλυκό μας.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα σαβαγιάρ, και συνεχίζουμε με άλλη μία
στρώση σαβαγιάρ, τελειώνουμε με την σαντιγί (χτυπάμε το περιεχόμενο
του φακέλου με 1 φλιτζάνι γάλα)την οποία απλώνουμε πάνω από την
δεύτερη στρώση σαβαγιάρ πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και διακοσμούμε
με κερασάκια.
Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες και το
απολαμβάνουμε δροσερό !
Καλή απόλαυση!