Κασερόπιτα με φύλλο κανταΐφι -Λαχταριστή και πανεύκολη, με μόλις 5 υλικά
Shutterstock
Αγαπάμε τις παραδοσιακές πίτες του τόπου μας, όσο κανένα άλλο έδεσμα.
Αν μπορούσαμε να τρώμε κάθε μέρα ένα κομμάτι, θα το κάναμε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Πίτες αλμυρές ή γλυκές, τραγανές ή αφράτες, με πολλά ή λίγα υλικά, κλασσικές ή «πειραγμένες» από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όλες είναι λαχταριστές, ζεστές και αγαπημένες.
Ψάχνοντας για μια πρωτότυπη συνταγή, πέσαμε πάνω σε μια απίθανη παραλλαγή της κλασσικής κασερόπιτας που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Πρόκειται για μια κασερόπιτα με φύλλο από κανταΐφι! Είναι όσο λαχταριστή ακούγεται και πολύ πιο εύκολη στην παρασκευή από ό,τι νομίζεις.
Θα χρειαστείς μόλις 5 απλά υλικά για να την φτιάξεις. Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό και θα την λατρέψει όλη η οικογένεια.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα:
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 600 γρ. κασέρι χοντροκομμένο
- 5 αυγά
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα σκεύος.
- Ξαίνουμε με τα δάκτυλα το φύλλο μέχρι να απλώσει καλά και στρώνουμε το μισό.
- Ρίχνουμε το κασέρι και καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε την πίτα.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε πάνω στην πίτα.
- Ψήνουμε στους 180C μέχρι να ροδίσει.
Έτοιμη! Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι από το tasty-guide.gr