Θεϊκή λεμονόπιτα σιροπιαστή με φύλλα κρούστας από την Σία Λαδά!
Ζουμερή, λαχταριστή, απολαυστική λεμονόπιτα με πρωταγωνιστή το λεμόνι, να απογειώνει την απόλαυση.
Υλικά:
500 γραμμ. Φύλλο κρούστας
3 αυγά
300 γραμμ. Ζάχαρη
125 γραμμ. Αραβοσιτέλαιο
250 γραμμ. Γάλα
200 γραμμ. Γιαούρτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα 2 λεμονιών
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Ξύσμα και χυμό δυο λεμονιών
1 βανίλια
Εκτέλεση :
Έχουμε βάλει το φύλλο από την κατάψυξη και αφήνουμε να ξεπαγώσει τελείως, στην συνέχεια ξετυλίγουμε τα φύλλα τα τοποθετούμε σε ταψί και τα βάζουμε στον φούρνο αφού πριν τον έχουμε προθερμάνει στους 100 βαθμούς να ξεραθούν, και καπου κάπου ανακατεύουμε τα φύλλα ώστε να ξεραθούν ομοιόμορφα. Δεν θέλουμε να ψηθούν, αλλά να ξεραθούν πολύ καλά. Αφού ξεραθούν καλά τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τα θρυμματίζουμε με τα χέρια σε μικρά κομμάτια. Συνεχίζουμε βάζοντας στον κάδο του μίξερ τα υλικά μας, τα αυγά την ζάχαρη, το λάδι,το γάλα το γιαούρτι, βανίλιες το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιών χτυπάμε ώστε να έχουμε ένα αφράτο μίγμα.
Τέλος προσθέτουμε τα θρυμματισμένα ξερά φύλλα, και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την λεμονόπιτα για 30 με 45 λεπτά. Κατά την διάρκεια του ψησίματος βράζουμε και το σιρόπι μας, και αφου βγάλουμε την λεμονόπιτα την σιροπιάζουμε με ζεστό το σιρόπι. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το γλυκό μας, μετά απο 2 ώρες ώστε να έχει απορροφήσει καλα το σιρόπι.
Μοναδική, ζουμερή, με παγωτό ή σκέτη! Συνοδεύοντας τον καφέ ή το τσάι.
Καλή απόλαυση!