Γλυκιά πίτσα: Η λαχταριστή συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους
shutterstock
Η πίτσα είναι ένα από τα αγαπημένα μας street food, που λατρεύουμε να τρώμε είτε έξω είτε στο σπίτι.
Είναι λαχταριστή, με αφράτη ζύμη και πεντανόστιμα υλικά που μας δίνουν όλη τη γεύση που χρειαζόμαστε.
Τι θα έλεγες, όμως, αντικαθιστούσες την κλασική σου πίτσα με μια γλυκιά εναλλακτική;
Κι όμως, μπορείς να φτιάξεις γλυκιά πίτσα, λαχταριστή και κολασμένη. Συνδυάζεις έτσι την πίτσα με ένα γλυκό που θα σε χορτάσει.
Πέσαμε πάνω στην απίθανη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για γλυκιά πίτσα και μάλιστα light.
Η συνταγή είναι πανεύκολη και γρήγορη και τα υλικά λίγα και απλά. Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό και θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
Για το ζυμάρι
- 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο
- 40 γρ. μέλι
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 240 ml. χλιαρό νερό
- 1 πρέζα αλάτι
Για επικάλυψη
- Άλειμμα πραλίνας φουντουκιού (μπορείς να βρεις και με 30% λιγότερη ζάχαρη για πιο light βερσιόν)
- Φρούτα
- Ξηρούς καρπούς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό, το μέλι, την μαγιά και 2-3 κ.σ. αλεύρι.
- Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε για 10 λεπτά για να δουλέψει η μαγιά.
- Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι αυτή τη φορά, μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμαράκι.
- Αμέσως μετά, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, το κόβουμε σε 2 ίσα μέρη και ανοίγουμε με τα χέρια μας το κάθε ζυμάρι σε στρογγυλό σχήμα στο μέγεθος και στο πάχος που επιθυμούμε.
- Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε ταψί που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 220C, στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά (μπορούμε αν θέλουμε να ψήσουμε και τα δυο ζυμάρια μας, ταυτόχρονα, σε ξεχωριστά βέβαια ταψιά).
- Όταν η βάση της πίτσας ψηθεί και ενώ είναι ακόμα ζεστή, απλώνουμε από πάνω το άλειμμα και γαρνίρουμε με όποιο υλικό επιθυμούμε.
Έτοιμη! Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το dimitriosmakriniotis.gr