Παραδισιακά Κεφαλλονίτικα Τσιγαρίδια από την Σία Λαδά
Υλικά :
2 ½ κιλά αγρια χόρτα ( παπαρούνες, καυκαλίθρες, ζοχοί, λάπατα Πουράτζινο)
σέσκουλα
2 πράσα, μάραθο
3-4 φρέσκα κρεμυδάκια
4-5 σκελίδες σκόρδο σάψιχο (μαντζουράνα)
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
3 φλούδες πορτοκαλιού
150 γραμμ.Ρύζι Καρολίνα
Λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :
Kαθαρίζουμε τα χόρτα μας, τα κόβουμε και τα πλένουμε πολύ καλά.
Τα ζεματάμε για 5-6 λεπτά , και τα σουρώνουμε. Σοτάρουμε ελαφρώς με
Το λάδι τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο τα πράσα , συνεχίζουμε προσθέτοντας
Τα χόρτα μας , την ντομάτα τα αρωματικά μας τον μάραθο, και την
Μαντζουράνα, αλάτι πιπέρι τον πελτέ το πορτοκάλι.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά αφού προσθέσουμε και λίγο νεράκι.
Τέλος προσθέτουμε το ρύζι , αφού βράσει το ρύζι τα τσιγαρίδια μας
Είναι έτοιμα.
Ένα αρωματικό πεντανόστιμο υγιεινό πιάτο, συνοδεύεται τέλεια με κεφαλλονίτικη φέτα!
Καλή απόλαυση!