Φανταστική τούρτα κωκ από την Σία Λαδά!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 08:45

Φανταστική τούρτα κωκ από την Σία Λαδά!

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα κωκ! Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την φανταστική Τούρτα Κωκ!

Απολαύστετην με τα φιλαράκια σας ! (όχι μόνοι σας….) γιατί… δεν θα μπορέσετε να σταματήσετε να τρωτε...θα έχετε τύψεις…

Υλικά :
5 αυγά
100 γραμμ. Ζάχαρη
1 κ.σ νερό, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
70 γραμμ. Κόκκινη φαρίνα
3 βανίλιες

Για την κρέμα:
3 κρόκους
1 λίτρο γάλα, 3 κ.σ βούτυρο
70 γραμμ. Κορν φλάουρ
70 γραμμ. Αλεύρι γ.ο.χ
200 γραμμ. Ζάχαρη, 2 βανίλιες
Για την γκανάζ:
150 γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
200 γραμμ. Κρέμα γάλακτος , 1 κ.γ σπορέλαιο

Για το σιρόπι:
1 ποτήρι ζάχαρη, 1 βανίλια
1 ποτήρι νερό, 1 κ.σ χυμό λεμονιού
Και λευκή σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι μας, χτυπάμε ξεχωριστά τα 5 ασπράδια μαρέγκα με μια κ.σ ζάχαρη , στον κάδο του μίξερ δουλεύουμε πολύ καλά τους  κρόκους με την ζάχαρη προσθέτουμε τις βανίλιες το νερό , το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά την μαρέγκα και με  απαλές κινήσεις ανακατεύουμε (όχι στο μίξερ) ώστε να έχουμε ένα αφράτο παντεσπάνι. Βουτυρώνουμε το ταψί μας αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 20 με 30 λεπτά. Αφού κρυώσει το κόβουμε στην μέση. Ετοιμάζουμε και το σιρόπι, βράζουμε τα υλικά για ένα τέταρτο αφήνουμε να κρυώσει λίγο, να μην είναι καυτό στην συνέχεια θα ετοιμάσουμε την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τους κρόκους με την ζάχαρη και τις βανίλιες, σε μια κατσαρόλα  προσθέτουμε το γάλα το κορν φλάουρ , το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά μας, συνεχίζουμε προσθέτοντας το μείγμα των αυγών, προσθέτουμε και το βούτυρο ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και να δέσει η κρέμα μας, αφού είναι έτοιμη καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της και αφήνουμε για μερικές ωρες να κρυωσει Στο ψυγείο.

Και ολοκληρώνουμε την τούρτα μας , παίρνουμε το ένα μέρος από το παντεσπάνι το σιροπιάζουμε, απλώνουμε την κρέμα ( την οποία δουλεύουμε λίγο με το μίξερ βγάζοντας την από το ψυγείο να αφρατέψει) και τελειώνουμε με το δεύτερο παντεσπάνι , σιροπιάζουμε και αυτό και απλώνουμε την γκανάζ, ( λιώνουμε σε Μπεν μαρι την κουβερτούρα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος δουλεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν προσθέτουμε και μια κουταλιά σπορέλαιο και  αφού κρυώσει περιχύνουμε την τούρτα , την βάζουμε στο ψυγείο, για για μερικές ώρες και γαρνίρουμε με λευκή σοκολάτα , αφού την  λιώσουμε σε μπεν μαρί ( θα κρυώσει λίγο και μετά γαρνίρουμε).

Καλή απόλαυση!

254753390 3118376458375959 2658321245833009951 n255003362 177902294547077 2974204609064233893 n




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250