Χοιρινά φιλετάκια με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας
ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ ΥΛΙΚΑ :2 ψαρονέφρια περίπου 500 γρ. το καθένα4 κ.σ. ελαιόλαδο1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη και σπασμένη½ φλιτζάνι λευκό κρασί250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτεςΠάπρικα, φρέσκο θυμάρι / ρίγανηΣκούρο ζωμό από μοσχάρι2 κ.σ. μουστάρδα1 κ.σ. βούτυρο αγελάδοςΑλάτι και Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ :Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τα παραφίλετα και το κόβουμε σε φέτες, πάχους 2 εκ.Τις πιέζουμε-ανοίγουμε ελαφρώς με το χέρι, για να γίνουν όσο λεπτότερες γίνεται, και τις μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι και το σκόρδο, για 20 λεπτά.
Σοτάρουμε το κρέας σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές, έως ότου πάρουν χρώμα, και αλατίζουμε. Αφαιρούμε σε ένα πιάτο, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, και τα κρατάμε ζεστά.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το ζωμό, να πάρει να μια βράση.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, και αφήνουμε να βράσει και να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Τελειώνουμε, προσθέτοντας και ανακατεύοντας το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.