Aγαπημένα μελομακάρονα από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 11:31

Aγαπημένα μελομακάρονα από την Σία Λαδά

Αγαπημένα μελομακάρονα που θα νοστιμίσουν το γιορτινό τραπέζι σας!

Ευχομαι σε όλους σας Καλές Γιορτές, με αγάπη και υγεία στα σπιτικά σας!

Ας ξεχάσουμε για λίγες μέρες τα τόσα προβλήματα που μας κατακλύζουν, κι ας χαρίσουμε στους αγαπημένους και φίλους μας το χαμόγελό μας και την καλή μας διάθεση!

ΥΛΙΚΑ:
2 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
3 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κ.γ κανέλα, ½ κ.γ πρόκα γαρίφαλο αλεσμένο
1 κ.γ σόδα , 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
800 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό, 500 γρ. καρύδια

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

2 φλιτζάνια μέλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό, 1 πορτοκάλι κομμένο στην μέση
4-5 πρόκες γαρίφαλο, 2 ξυλάκια κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ δουλεύουμε το λάδι με την ζάχαρη σιγά σιγά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, τα δουλεύουμε στην αρχή με το σύρμα και στην  συνέχεια με το χέρι η ζύμη μας δεν θέλει δούλεμα καθόλου με το μίξερ.
Θέλει απαλό ζύμωμα ισα ισα να ενσωματωθούν τα υλικά μας, γιατί αν την κουράσουμε πολύ στο ζύμωμα θα αποβάλει το λάδι και δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αφού λοιπόν έχουμε έτοιμη την ζύμη μας πλάθουμε τα μελομακάρονά μας σε σχήμα μακρόστενο και τοποθετούμε ένα ένα στην λαμαρίνα μας πάνω σε λαδόκολλα, με ένα πιρουνάκι κάνουμε στην επιφάνειά τους τρυπίτσες, ώστε να απορροφηθεί καλύτερα το σιρόπι και να έχουμε υπέροχα μελωμένα μελομακάρονα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου
35’ με 40’ μόλις είναι έτοιμα τα μελομακάρονά μας τα βυθίζουμε στο σιρόπι  μας τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές για δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε σε έναν δίσκο . Για σοκολατένια μελομακάρονα με μαύρη η λευκή σοκολάτα, θα χρειαστούμε 500 γραμμ. Σοκολάτα κουβερτούρα λευκη και μαύρη 4 κ.σ σπορέλαιο.
Αφού έχουμε λιώσει σε μπαιν μαρι τις σοκολάτες μας προσθέτουμε και το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε καλά. Βουτάμε τα μελομακάρονα στην σοκολάτα (λευκή μαύρη)πασπαλίζουμε με καρυδάκι  τριμμένο και αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα.
Σημ. το σιρόπι μας μπορούμε να το έχουμε ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα η να το βράσουμε την ώρα που θα ετοιμάζουμε τα μελομακάρονά μας, παίρνουν τα υλικά μας δύο τρείς βράσεις , όταν θα έχουμε βγάλει τα μελομακάρονά μας το σιρόπι μας θα είναι πια έτοιμο για το μέλωμα τους. ( βράζουμε πρώτα την ζάχαρη με το νερό την κανέλα την την πρόκα γαρίφαλο και το πορτοκάλι, και τέλος αφού κατεβάσουμε  την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε να διαλυθεί και είναι έτοιμο).

Mελομακάρονα με λευκή και μαύρη σοκολάτα για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Καλή απόλαυση! Χαρούμενες γιορτές!

261384670 336361791160980 5128981405092034347 n262172460 1175877869485323 3102742604048399638 n




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250