Αφράτοι κουραμπιέδες αμυγδάλου από την Σία Λαδά!
Eνα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα,που δεν πρέπει να απουσιάζει από το τραπέζι των Χριστουγέννων!
ΥΛΙΚΑ :
500 γρ. φρέσκο βούτυρο
100 γρ. φυτίνη, 100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών, 2 βανίλιες
½ φλιτζανάκι μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ η ούζο
2 κ.γ μπέκιν πάουντερ, 8 κ.σ αμύγδαλο καβουρδισμένο
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Και για το ζαχάρωμα των κουραμπιέδων ( 1 κιλό ζάχαρη με 2 βανίλιες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Δουλεύουμε πολύ καλά τα βούτυρα μέχρι να ασπρίσουν να γίνει μια αφράτη κρέμα, στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, τους κρόκους, Βανίλιες, μοσχοκάρυδο το κονιάκ, και λίγο λίγο το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπεικιν πάουντερ , βγάζουμε από το μίξερ τον κάδο και δουλεύουμε την ζύμη μας πλέον στο χέρι, ζυμώνουμε απαλά έως ότου απορροφηθεί όλο το αλεύρι, μαζί με το αλεύρι προσθέτουμε και το Αμύγδαλο.
Έχουμε απλώσει λαδόκολλα στην λαμαρίνα μας και πλάθουμε τους Κουραμπιέδες μας σε διάφορα σχήματα ψήνουμε για 35’ περίπου στους 180 βαθμούς .
Αφού κρυώσουν τους ζαχαρώνουμε με την ζάχαρη άχνη μέσα στην Οποία έχουμε ανακατέψει 2 βανίλιες.
Καλή απόλαυση!
Χαρούμενες γιορτες!