Παραδοσιακό γιουβέτσι με χοιρινό στην γάστρα από την Σία Λαδά!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2024 08:54

Παραδοσιακό γιουβέτσι με χοιρινό στην γάστρα από την Σία Λαδά!


Υλικά:
500 γραμμ. Χοιρινό σε χοντρά κομμάτια
200 γραμμ. Κριθαράκι
Ελαιόλαδο, 3 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ξύλο κανέλας, 1 φύλλο δάφνης
Αλάτι , πιπέρι 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 κ.σ πελτέ ντομάτας, μπαχάρι
½ ποτήρι του νερού λευκό κρασί, λίγο νεράκι

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο το κρέας και σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας αλατοπίπερο, την κανέλα την  δάφνη την ντομάτα το μπαχάρι 2-3 κόκκους, και νεράκι. Αφήνουμε να βράσει το κρέας , και στην συνέχεια αδειάζουμε όπως είναι στην Γάστρα αφού προσθέσουμε και το κριθαράκι μας, το οποίο έχουμε βράσει ελαφρώς. Σκεπάζουμε την γάστρα και συνεχίζουμε ψήνοντας το φαγητό μας για 15 με 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Ένα αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο!

Καλή απόλαυση!

266979157 593863638389005 3448738796563659642 n




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250