Παραδοσιακό γιουβέτσι με χοιρινό στην γάστρα από την Σία Λαδά!
Υλικά:
500 γραμμ. Χοιρινό σε χοντρά κομμάτια
200 γραμμ. Κριθαράκι
Ελαιόλαδο, 3 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ξύλο κανέλας, 1 φύλλο δάφνης
Αλάτι , πιπέρι 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 κ.σ πελτέ ντομάτας, μπαχάρι
½ ποτήρι του νερού λευκό κρασί, λίγο νεράκι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο το κρέας και σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας αλατοπίπερο, την κανέλα την δάφνη την ντομάτα το μπαχάρι 2-3 κόκκους, και νεράκι. Αφήνουμε να βράσει το κρέας , και στην συνέχεια αδειάζουμε όπως είναι στην Γάστρα αφού προσθέσουμε και το κριθαράκι μας, το οποίο έχουμε βράσει ελαφρώς. Σκεπάζουμε την γάστρα και συνεχίζουμε ψήνοντας το φαγητό μας για 15 με 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Ένα αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο!
Καλή απόλαυση!