CNN: Το καλύτερο ελληνικό τυρί δεν είναι η φέτα
Ποιο είναι το ελληνικό τυρί, στο οποίο το CNN κάνει ιδιαίτερη αναφορά καλώντας τους αναγνώστες του να το δοκιμάσουν
Ποιο είναι τελικά το καλύτερο τυρί της Ελλάδας; Για πολλούς η απάντηση είναι η φέτα, όχι όμως και για το CNN, το οποίο σε αφιέρωμά του στα πιο εύγευστα τυριά της Ευρώπης κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε ένα άλλο ελληνικό τυρί, καλώντας τους αναγνώστες του να το δοκιμάσουν.
«Γνωρίζετε τη φέτα, φυσικά. Ήρθε όμως η ώρα να δοκιμάσετε ένα λιγότερο γνωστό τυρί», γράφει το CNN αναφερόμενο στο μετσοβόνε.
«Το μετσοβόνε προέρχεται από τον απομακρυσμένο βορρά της χώρας, ή πιο συγκεκριμένα από μια ορεινή πόλη που λέγεται Μέτσοβο.
Παράγεται από αγελαδινό γάλα, σκέτο ή αναμεμιγμένο με λίγο πρόβειο ή κατσικίσιο και είναι ημίσκληρο και φυσικά καπνιστό», αναφέρει το CNN περιγράφοντας το μετσοβόνε και συμπληρώνοντας ότι προσφέρεται για ψήσιμο, όπως και το χαλούμι.
Συνολικά, τα ευρωπαϊκά τυριά που παρουσιάζει στο αφιέρωμά του το CNN είναι:
- Grana Padano
- Gruyère
- Serra da Estrela
- Χαλούμι
- Cheddar
- Manchego
- Morbier
- Bitto
- Havarti
- Wensleydale
- Cabrales
- Comté
- Pecorino romano
- Bryndza
- Gouda
- Callu de Cabrettu
- Μετσοβόνε
- Vieux-Boulogne
- Jarlsberg
- Gubbeen
- Puzzone di Moena
- Lüneberg
newmoney.gr