Συνταγή για παραδοσιακή, αφράτη βασιλόπιτα κέικ - Πανεύκολη, χωρίς μίξερ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 15:30

Συνταγή για παραδοσιακή, αφράτη βασιλόπιτα κέικ - Πανεύκολη, χωρίς μίξερ

Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς πλησιάζει και οι βασιλόπιτες αρχίζουν να ετοιμάζονται.

Η παρακάτω συνταγή για βασιλόπιτα κέικ από τον Ακη Πετρετζίκη είναι πανεύκολη και μάλιστα φτιάχνεται χωρίς μίξερ.

Πετρετζίκης: Συνταγή για βασιλόπιτα κέικ

Υλικά

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
7 γρ. μαχλέπι
2 γρ. μαστίχα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
60 γρ. μπέικιν πάουντερ
8 αβγά, μέτρια, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. γάλα
600 γρ. σπορέλαιο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 4 πορτοκάλια
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα

600 γρ. σαντιγί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Σε ένα γουδί βάζουμε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το μοσχοκάρυδο. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να σπάσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μείγμα από το γουδί, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε άλλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το σπορέλαιο, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 30x40 εκ. αφού πρώτα έχουμε αλείψει ηλιέλαιο και αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ στα τοιχώματα.
Ψήνουμε για 1 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά για 1 ώρα.
Στολίζουμε με τη σαντιγί όλη την επιφάνεια και σερβίρουμε.




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250