Πουγκιά με χειροποίητη ζύμη γεμιστά με μπιφτέκι και τυρί φέτα από την Σία Λαδά
Υλικά για τα μπιφτέκια :
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο η ανάμεικτο με χοιρινό
1 αυγό αλάτι, πιπέρι
1 ντομάτα τριμμένη, ρίγανη, δυόσμος
Φρυγανιά η ψωμί ξερό μουλιασμένο σε νερό
1 κ.σ ξύδι, 1 κ.σ λάδι, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Λίγο μαϊντανό, 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1-2 καρότα ψιλοκομμένα, 100 γραμμ. τυρί φέτα
Υλικά για την ζύμη:
500 γραμμ. Αλεύρι
100 γραμμ. Περίπου νερό
2 κ.γ αλάτι, 1 κ.σ λάδι, 1 κ.σ ξύδι
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπόλ, εκτός από το τυρί, και ζυμώνουμε καλά, και το αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτάκια.
Παίρνουμε από το μίγμα του κιμά και πλάθουμε σε μπαλάκι πιέζουμε να πλατύνει και στο κέντρο βάζουμε ένα κομμάτι τυρί φέτα, σκεπάζουμε προσθέτοντας μείγμα από τον κιμά και κλείνουμε δίνοντας ένα στρογγυλό σχήμα στο μπιφτέκι μας, συνεχίζουμε πλάθοντας έτσι και τα υπόλοιπα μπιφτέκια.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια γύρω στα 40 λεπτά στους 220 βαθμούς. Στην συνέχεια ετοιμάζουμε τα πουγκιά, δουλεύουμε τα υλικά μας, το αλεύρι το νερό το αλάτι το λάδι και το ξύδι και έχουμε μια αφράτη ζύμη. Ανοίγουμε σε στρογγυλά πιτάκια, κάθε πιτούλα την περνάμε με λίγο Ελαιόλαδο και τοποθετούμε ένα μπιφτέκι στην κάθε μια πιτούλα κλείνουμε το πουγκί μας στρίβοντας το, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα πουγκιά μας.
Ένα νόστιμο συνοδευτικό αλλ και για κυρίως πιάτο συνοδευόμενο με Λαχανικά, πατάτες τηγανιτές και σαλάτα.
Καλή απόλαυση!