Πεντανόστιμες δίπλες από την Σία Λαδά
Υλικά :
200 γρ. γάλα
200 γρ. λάδι
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
1300 γρ. αλεύρι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 ½ κ.γ σόδα
λάδι για τηγάνισμα
καρύδι και μέλι για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι :
500 γρ. ζάχαρη 500 γρ. νερό
Εκτέλεση :
Ξεκινάμε με το σιρόπι μας πρώτα ώστε όταν είναι έτοιμες οι δίπλες μας να είναι ήδη κρύο. Βράζουμε λοιπόν το νερό με την ζάχαρη για 10’. Στο μπολ του μίξερ ή σε άλλο μπολ ρίχνουμε τα υλικά μας τα οποία μπορούμε να δουλέψουμε και στο χέρι, την ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, το λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και την σόδα την οποία έχουμε ανακατέψει στο αλεύρι, προσθέτουμε και το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε ελαφρά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας για 20’. Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο πάχους 3 χιλιοστά και κόβουμε σε λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια, τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και στη συνέχεια τις βουτάμε στο κρύο σιρόπι, πασπαλίζουμε με καρύδι και μέλι.
Καλή απόλαυση !