Βαρβάρα ή Ασουρές από την Σία Λαδά
Ένα γλύκισμα παραδοσιακό που φτιάχνεται την Παραμονή της Αγίας Βαρβάρας και προσφέρεται ως ευλογία !
Φτιάχνεται κυρίως στις περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας.
Ειναι πραγματικά πεντανόστιμη και κάθε χρονο την ετοιμάζω και την απολαμβάνω.
Υλικά :
400 γραμμ. Σιτάρι
2 κ.σ κορν φλαουρ, αλάτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κ.σ κανέλα
καβουρδισμένο σουσάμι , αμύγδαλο η καρύδι
Εκτέλεση :
Πλένουμε καλά το σιτάρι και το αφήνουμε όλο το βράδυ σε νερό να το βοηθήσει να ανοίξει ώστε την άλλη μέρα το πρωί να το βράσουμε με λίγο αλατάκι περίπου 30 λεπτά. Αφού βράσει προσθέτουμε την ζάχαρη βράζουμε για πέντε λεπτά ακόμα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νεράκι. Ανακατεύουμε και έχουμε μια όμορφη δεμένη υφή στο σιτάρι μας. Σερβίρουμε σε μπολάκια και προσθέτουμε αμυγδαλο τριμέο κανέλα και καβουρδισμένο σουσάμι.
Καλή απόλαυση! Με υγεία!