Χορτόπιτα με άγρια χόρτα φέτα και σπιτικό φύλλο από την Σία Λαδά
Μια πεντανόστιμη πίτα μόνο με άγρια χόρτα!
Εάν την θέλουμε νηστίσιμη απλά παραλείπουμε το τυρί.
Υλκά:
1 κιλό άγρια χόρτα ( ραδίκια, ζοχοί, καυκαλίθρες, λάπατα, βρούβες,
Καρθανοί κ.α )
Μαιντανό δυόσμο μάραθο μαντζουράνα
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 ξερό κρεμμύδι, 2 πράσα
Ελαιόλαδο , αλατοπίπερο 300 γραμμ. Τυρί φέτα
Για το φύλλο:
500 γραμμ. Αλεύρι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
½ κ.γ αλάτι, 1 σφινάκι ξύδι
½ ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα, τα χοντροκόβουμε και τα ζεματίζουμε για λίγο μέχρι να μαραθούν και σουρώνουμε.
Στην κατσαρόλα μας, βάζουμε το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια πράσα και τα σοτάρουμε στην συνέχεια προσθέτουμε τα ζεματισμένα χόρτα, τα μυρωδικά μαϊντανό, μάραθο δυόσμο, ματζουράνα
αλατοπιπερόνουμε και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά . Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα.
Ετοιμάζουμε την ζύμη μας , ανοίγουμε δύο λεπτά φύλλα , έχουμε λαδώσει το ταψί μας, απλώνουμε το φύλλο και βάζουμε τα χόρτα σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο χαράζουμε και την ραντίζουμε με νερό και λάδι.
Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή απόλαυση!