Λαχταριστή βασιλόπιτα με γλάσο λευκής σοκολάτας από την Σία Λαδά
Υλικά :
5 αυγά
1 φλιτζάνι βούτυρο, ξύσμα ενός πορτοκαλιού και τον χυμό του
3 βανίλιες
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 φλιτζάνι γάλα
3 κ.σ αμύγδαλο καβουρδισμένο η καρύδι
1 κ.σ κανέλα, μερικές σταφίδες ξανθές
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
1 κόκκινη φαρίνα
Για το γλάσο :
250 γραμμ. Λευκή σοκολάτα
20 γραμμ. Σπορέλαιο
Εκτέλεση :
Δουλεύουμε πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει, στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά ένα ένα, τις βανίλιες, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα μετά διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο κονιάκ που προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το αμύγδαλο ή αν θέλουμε καρύδι, τις σταφίδες και την κανέλα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ωρίτσα περίπου. Εάν θέλουμε βάζουμε το νόμισμα μέσα στην ζύμη μας πριν ψηθεί η πίτα μας ή μετά αφού ψηθεί το τοποθετούμε στην βάση της πίτας μας. Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει, την γλασάρουμε και διακοσμούμε την βασιλόπιτα μας ( μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γλασο λευκής η μαύρης σοκολάτας, ή γλασο άσπρο με άρωμα λεμονιού ή απλά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Για το γλασάρισμα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ρίχνουμε το
σπορέλαιο και ανακατεύουμε, περιχύνουμε την βασιλόπιτα μας και διακοσμούμε.
Ευτυχισμένη χαμογελαστή χρονιά σε όλους !