Πατάτες σοφιγάδες Κεφαλονίτικες (γιαχνί) από την Σία Λαδά!
Πεντανόστιμες πατάτες στην κατσαρόλα, ένα κλασικό πιάτο της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας!
Μια παλιά απλη Κεφαλλονίτικη συνταγή!
Υλικά : 1 κιλό πατάτες
2 κρεμεζιά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ ντοματοπελτέ και χαμό ντομάτας
Ψιλοκομμένο μαϊντανός
1 δαφνόφυλλα, 1 κ.γ ζάχαρη, 1 ξύλο κανέλας
Ρίγανη
Εκτέλεση :
Στην κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο στην
συνέχεια προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες σοτάρουμε πολύ καλα να κανουν
μια ελαφριά κρούστα, συνεχίζουμε με τον ντοματοπελτέ , τον χυμό
ντομάτας, αλατοπιπερόνουμε, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
το δαφνόφυλλο, την ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και την ρίγανη.
Θα προσθέσουμε βραστό νερό, να σκεπάσει τα υλικά μας και σιγοβράζουμε
το φαγητό μας για 15 με 20 λεπτά.
Καλή απόλαυση!