Μοσχαράκι λεμονάτο από την Σία Λαδά!
Ένα πεντανόστιμο πιάτο που αγαπάμε όλοι !! με την λαχταριστή λεμονάτη πηχτή σαλτσούλα του συνοδεύοντας το με ρύζι, Πουρέ, πατάτες τηγανιτές, αλλά και μακαρόνια.
Υλικά :
1 κιλό μοσχάρι (κιλότο η ελιά)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι πιπέρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
Χυμό 2 λεμονιών, 1 καρότο σε ροδέλες
1 κ.γ κορν φλάουρ η αλεύρι
Εκτέλεση :
Πλένουμε καλά το κρέας και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί, το κόβουμε σε κομμάτια, το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο , όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, και προσθέτουμε το καρότο , συμπληρώνουμε ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 1 ωρα περίπου, στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών και σιγοβράζουμε μερί να μαλακώσει το κρέας, αν χρειασθεί προσθέτουμε νεράκι ζεστό. 5 λεπτάκια πριν το τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ η αλεύρι, (το διαλύουμε παίρνοντας λίγη σαλτσούλα).
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 3 με 4 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Το σερβίρουμε όπως μας αρέσει!
Καλή απόλαυση!