Πεντανόστιμο χοιρινό με χυλοπίτες στο φούρνο από την Σία Λαδά!
ΥΛΙΚΑ :
500 γραμμ. χυλοπίτες
1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ ντοματοπελτέ
1 ξύλο κανέλας, λίγο μαϊντανό
Λίγη ζάχαρη, 1 ποτήρι του νερού κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Περνάμε από το τηγάνι το κρέας μας ώστε να ροδίσει λιγάκι και από τις δύο μεριές, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σβήνουμε με το κρασί.Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα μας, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, τον μαϊντανό, την ζάχαρη, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας, (αν χρειασθεί προσθέτουμε κατά διαστήματα και νεράκι πάντα ζεστό στο φαγητό μας). Μόλις βράσει το κρέας μας, το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και προσθέτουμε τις χυλοπίτες μας οι οποίες θα ψηθούν και θα πάρουν όλες τις μυρωδιές από τον ζωμό που έβρασε το κρέας μας. Σκεπάζουμε το πυρέξ και ψήνουμε στους 220 βαθμούς ίσα να μείνει με το λάδι του και να βράσει το ζυμαρικό μας, ξεσκεπάζουμε το πυρέξ μας ψήνουμε για 10’ ακόμα και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα.
Καλή απόλαυση!