Φανταστική ρυζόπιτα γλυκιά με φύλλο σπιτικό από την Σία Λαδά!
Μια πραγματικά εύγευστη ανοιχτή πίτα!
Το πάντρεμα του λεπτού τραγανού σπιτικού φύλλου, με την κανέλα και το άρωμα του πορτοκαλιού την απογειώνει.
Την ρυζόπιτα, μαζί με το ρυζόγαλο και την γαλατόπιτα, παραδοσιακά, απολαμβάνουμε την εβδομάδα της τυρινής, και όχι μόνο!
Υλικά για την ζύμη:
270 γραμμ. Αλεύρι
150 γραμμ. Νερό
1 κ.σ. λάδι, αλάτι, ½ κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ ξύδι , 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα:
3 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι ρύζι καρολίνα
1 ποτήρι ζάχαρη, 3 αυγά, 3 βανίλιες
2 κ.σ κορν φλάουρ
1 κ.σ βούτυρο, 1 κ.σ κανέλα , ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση :
Βράζουμε το ρύζι με το νερό ισα να το σκεπάζει, για ένα τέταρτο προσθέτοντας και λίγο αλάτι. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα την ζάχαρη, το βούτυρο κανέλα το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα των αυγών, τα οποία εχουμε χτυπήσει καλά με τις βανίλιες, προσθέτουμε και το κορν φλάουρ , το οποίο έχουμε διαλύσει με λίγο γάλα. Ανακατεύουμε τη ν κρέμα μας, μέχρι να δέσει, και αποσύρουμε απο την φωτιά. Ετοιμάζουμε την ζύμη μας, θα χρειαστεί να ανοίξουμε τρία λεπτά φύλλα, (μπορούμε να χρησιμοποιήσου και φύλλα κρούστας) ετοιμάζουμε το ζυμαράκι μας, και το χωρίζουμε σε τρία μέρη ανοίγουμε τρία λεπτά φύλλα, στρώνουμε στο ταψί μας αφού το έχουμε λαδώσει, επίσης κάθε ένα φύλο το περνάμε με λάδι και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη και κανέλα, αφού τελειώσουμε με το στρώσιμο των φύλλων, ρίχνουμε την κρέμα ρυζιού παίρνουμε τα φύλλα που εξέχουν στο ταψί μας, και τα γυρίζουμε προς τα μέσα και αλείφουμε με λάδι γύρω γύρω. Ψήνουμε την πίτα μας στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για μια ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη αχνη και κανέλα!
Καλή απόλαυση!