Αγκινάρες αλα πολίτα από την Σία Λαδά!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 08:39

Αγκινάρες αλα πολίτα από την Σία Λαδά!

Ένα πεντανόστιμο λαδερό φαγητό, ένα παραδοσιακό νηστίσιμο πιάτο!

Με πλούσια λεμονάτη σάλτσα!

 

Υλικά :

7-8 αγκινάρες φρέσκιες η κατεψυγμένες 

  3-4 πατάτες κομμένες  

 Χυμός 2 λεμονιών, 2 καρ΄τα κομμένα σε ροδέλες

Άνηθο και μάραθο ψιλοκομμΑλάτι πιπέρι

 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

100 γραμμ. Αρακά,

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 κ.σ κορν φλάουρ

IMG 2367 2

Εκτέλεση:

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες αγκινάρες τις καθαρίζουμε  .

Στην κατσαρόλα μας βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια,  στην

συνέχεια προσθέτουμε τις αγκιν άρες τις πατάτες, τα καρότα, τα μυρωδικά τον

  ανηθο και τον μάραθο, αλάτι πιπέρι, και τον αρακά, συμπληρώνουμε ζεστό

νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μας,   μέχρι να

 μαλακώσουν οι αγκινάρες   οι πατάτες και τα καρότα.

Γύρω στα 30 λεπτά, και αφού το φαγητό μας είναι έτυμο προσθέτουμε τον

 χυμό των λεμονιών αφού μέσα έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ.

Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού , να δώσει αυτή την   υπέροχη

 λεμονάτη γεύση στο φαγητό μας.

 Καλή απόλαυση !

IMG 2368 2IMG 2370 2




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250