Παραδοσιακή γαλατοπιτα χωρίς φύλλο από την Σία Λαδά
Μια γλυκιά γαλατόπιτα χωρίς φύλλο με απαλή βουτυρένια υφή. Και τα υπέροχα αρώματα του πορτοκαλιού και της κανέλας που την απογειώνουν!
Το μυστικό;
Το καλό φρέσκο γάλα!
Υλικά :
3 ποτήρια γάλα
2 αυγά
2κ.σ κορν φλάουρ
3 κ.σ βούτυρο
½ ποτήρι σιμιγδάλι
2 βανίλιες
1 ποτήρι ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη :
1 αυγό
2κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ νερό
Εκτέλεση :
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε και το σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει σε λίγο κρύο γάλα που έχουμε κρατήσει. Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με την βανίλια και προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα μας την οποία έχουμε αποσύρει από την φωτιά και ανακατεύουμε. Την βάζουμε πάλι πάνω στο μάτι και ανακατεύουμε έως ότου πίξει η κρέμα μας, αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί, σε ένα μικρό μπόλ έχουμε χτυπήσει το αυγό με την ζάχαρη και το νερό, προσθέτουμε το μείγμα πάνω από την κρέμα στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για στις αντιστάσεις για 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά την κόβουμε.
Σερβίρουμε μα ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή απόλαυση!