Πεντανόστιμο ριζόγαλο από την Σία Λαδά
Υλικά :
4 φλυτζάνια γάλα
½ φλιτζάνι ρύζι γλασέ
λίγο αλάτι, ½ φλιτζάνι ζάχαρη
βανίλια, πορτοκαλόφλουδα
2 κ.σ. κρέμα άνθος αραβοσίτου, κανέλα
Εκτέλεση :
Βράζουμε το ρύζι με ένα φλιτζάνι νερό, 1-2 πορτοκαλόφλουδες και λίγο αλατάκι, στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα από το οποίο έχουμε κρατήσει το ένα φλιτζάνι ώστε να διαλύσουμε την κρέμα άνθος αραβοσίτου. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα μας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει, Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια.
Σερβίρουμε το ρυζόγαλο μας σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Καλή απόλαυση!
Ετικέτες:
Μοιράσου: