Λικέρ σοκολάτα (σοκολατένιο νέκταρ) από την Σία Λαδά
Ένα λικέρ με σούπερ σοκολατένια γεύση, ένα σπιτικό λικέρ εύκολο στην παρασκευή του, όπως τα περισσότερα λικέρ.
Ένα Χριστουγεννιάτικο λικέρ θαλεγα, αλλα μπορούμε να το απολαύσουμε όποτε μας κανει διάθεση!
Φτιάξτετο... Και απολαύστετο!
Υλικά :
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
200 γραμμ. Κονιάκ
6 κ.σ κακάο
Εκτέλεση :
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, την καστανή την λευκή ζάχαρη και το κακάο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν όχι πολύ, για 10 λεπτάκια κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι μας. Αφού κρυώσει προσθέτουμε το κονιάκ, το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι το κλείνουμε καλά και το φυλάμε σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα. Κάθε δυο μέρες κουνάμε το μπουκάλι , μετά την πάροδο του ενός μηνός περνάμε το λικέρ από ψιλό τουλπάνι η από φίλτρο καφέ, το διατηρούμε σε γυάλινο μπουκάλι, κλείνουμε καλά το μπουκάλι και το αφήνουμε έναν μήνα ακόμα να ωριμάσει, σε σκοτεινό μέρος πάντα. Μετά μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο. Το απολαμβάνουμε και το καλοκαιράκι με ένα, δυο παγάκια αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και στα γλυκά μας κέικ, παντεσπάνι σοκολατένια.
Καλή απόλαυση! Στην υγειά σας!