Φανταστική μαρμελάδα κουμ κουατ από την Σία Λαδά
Εκρηκτική η γεύση της! Με το ιδιαίτερο αρωμά της από τα υπέροχα «χρυσά πορτοκάλια» κουμ κουατ!
Υλικά :
1 κιλό κουμ κουατ
1 ½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
100 γραμμ. Νερό
2 ξύλα κανέλας, 1 βανίλια
Χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση :
Πλένουμε καλά τα κουμ κουατ και τα βράζουμε για 10 λεπτά σουρώνουμε, Και επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες δυο φορές, για να ξεπρικίσουν. Αφού κρυώσουν τα κόβουμε κατά μήκος και τα καθαρίζουμε από τα Κουκούτσι, και στην συνέχεις τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ με λίγο νερό. Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη την βανίλια, τα ξύλα κανέλας. Και τον πολτό κουμ κουατ και σιγοβράζουμε για περίπου 45 με 50 λεπτά. Ανακατεύουμε που και που μην πιάσει η μαρμελάδα μας, προσθέτουμε. Τον χυμό λεμονιού και αφού έχει δέσει η μαρμελάδα μας, και έχει κρυώσει την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!