Λαχταριστό κεικ μήλου με στέβια και σάλτσα μήλου από την Σία Λαδά
Ένα ιδανικό κέικ για διαβητικούς και όχι μόνο!
Υλικά :
300 γραμμ. Αραβοσιτέλαιο
4 αυγά
200 γραμμ. στέβια
3 μήλα, 1 κ.σ κανέλα
3 βανίλιες, ½ κ.γ γαρίφαλο
400 γραμμ. Κόκκινη φαρίνα
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
½ κ.γ σόδα, ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
Για την σάλτσα μήλου :
2 μήλα, 4 κ.σ στέβια
1 ποτήρι νερό
τον χυμό ενός λεμονιού
1 κ.σ κανέλα
Εκτέλεση :
Αρχικά δουλεύουμε με το σύρμα το λάδι με την στέβια, προσθέτουμε τα αυγά, την κανέλα, το γαρύφαλο τις βανίλιες το ξίσμα λεμονιού, δουλεύουμε πολυ καλα με το σύρμα τα υλικά μας να ενσωματοποιηθούν, δεν χρειάζεται μίξερ, διαλύουμε στον χυμό του λεμονιού την σόδα, την προσθέτουμε στο μίγμα, και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο εχουμε προσθέσει το μπέικιν πάουντερ. Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μίγμα των μήλων, σε βουτυρωμένο ταψάκι, ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για μια ώρα περίπου. Ετοιμάζουμε και την σάλτσα μήλου, είναι μια πρόταση δική μου που μπορούμε να συνοδεύσουμε την μηλόπιτα μας ,όπως μπορούμε και με πραλίνα φουντουκιού με στέβια. Για την σάλτσα , αφού καθαρίσουμε τα μήλα τα κόβουμε σε κυβάκια, και τα βράζουμε στην κατσαρόλα με το νερό τον χυμό λεμονιού, την κανέλα και την στέβια, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μήλα. Στην συνέχεια τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και έχουμε μια παχύρευστη αρωματική σάλτσα για το κέικ μας!
Ένα κέικ που μπορείτε να φάτε χωρίς… Τύψεις!
Καλή απόλαυση!