Παραδοσιακή κιμαδόπιτα με σπιτικό τραγανό φύλλο από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2024 10:04

Παραδοσιακή κιμαδόπιτα με σπιτικό τραγανό φύλλο από την Σία Λαδά

Υλικά: 

500  γραμμ.  Κιμά  ανάμικτο  χοιρινό  και  μοσχαρίσιο
αλάτι, πιπέρι, λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξύλο κανέλας
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι  κρασί
5 κ.σ  ρύζι  καρολίνα

Για  το  φύλλο:

800 γραμμ. αλεύρι περίπου
3 κ.σ ξίδι
2 φλυτζάνια νερό χλιαρό
1 κ.γ αλάτι
½ φλιτζάνι
λάδι

Εκτέλεση:  

Ετοιμάζουμε τον κιμά, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο στο λάδι μας,

προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύουμε, αλατοπιπερόνουμε σβήνουμε με το κρασί, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας την ντομάτα κανέλα και τον μαϊντανό, σιγοβράζουμε έως ότου μείνει με το λάδι του.

Αποσύρουμε  από  την  φωτιά  την  κατσαρόλα  και  προσθέτουμε  το  ρύζι.

Στην  συνέχεια  ετοιμάζουμε  την  ζύμη  για  το  φύλλο  μας, 

 σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το χλιαρό νερό, το αλατάκι, το λάδι, το ξίδι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη, λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο ( ανοίγουμε δύο φύλλα) Αδειάζουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα, χαράζουμε την πίτα μας, την αλείφουμε με λάδι και λίγο σουσαμάκι (αν  θέλουμε) ψήνουμε για μια ωρίτσα περίπου στους 200 βαθμούς.

Καλή  απόλαυση!

       




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250