Γιατί ο Ολυμπιακός ήταν τόσο απογοητευτικός φέτος;
Η φετινή χρονιά της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού ήταν ομολογουμένως μία αποτυχία, ειδικά από τη στιγμή που ο σύλλογος δεν κατάφερε να κατακτήσει κανέναν από τους δύο τίτλους που διεκδικούσε. Αποκλείστηκε στη φάση των ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας από την ΑΕΚ, ενώ στο πρωτάθλημα περιορίστηκε στην τρίτη θέση, πίσω από την Ένωση και τον Παναθηναϊκό. Για μία ομάδα που έχει τα πρωτεία στην Ελλάδα σε ότι αφορά του τίτλους και η οποία είχε κατακτήσει τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, η φετινή σεζόν κύλησε αρκετά απογοητευτικά για τους ερυθρόλευκους οπαδούς.
Αντίστοιχη ήταν και η απογοήτευση στην Ευρώπη, αφού η πορεία της ομάδας σταμάτησε στους ομίλους του Europa League με ντροπιαστικές ήττες από ομάδες που άλλα χρόνια ο Ολυμπιακός θα είχε για… πρωινό, όπως η Ναντ και η Καραμπάγκ.
Τι φταίει όμως που φέτος ήταν όλα διαφορετικά στα αποτελέσματα, αλλά και την απόδοση της ομάδας;
Η αστάθεια στον πάγκο
Ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν δεν άλλαξε ένα ή δύο, αλλά τέσσερις συνολικά προπονητές. Οι ερυθρόλευκοι απέλυσαν τον Πέδρο Μαρτίνς μετά από αρκετά χρόνια στον πάγκο της ομάδας, ενώ ακολούθησε ο Κάρλος Κορμπεράν, που απέτυχε να στρώσει την κατάσταση. Ο ερχομός του Μίτσελ Γκονζάλες έδωσε ομολογουμένως νέα πνοή στην ομάδα, η οποία όμως ήταν ασταθής σε αρκετά παιχνίδια, κάτι που κόστισε και μία διαφορά πόντων στην κούρσα για τον τίτλο εν μέσω playoffs. Ο Χοσέ Ανιγκό ανέλαβε απλά να “τρέξει” την ομάδα στις τελευταίες αναμετρήσεις της χρονιάς, όταν και το πρωτάθλημα είχε ήδη χαθεί. Η συνεχείς αλλαγές προπονητών δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Ολυμπιακού να δέσει πνευματικά και να αποκτήσει πλάνο και χημεία στο γήπεδο. Ακόμα και παίκτες με κορυφαία χαρακτηριστικά και παραστάσεις, απέτυχαν να προσαρμοστούν και να προσφέρουν στο γήπεδο αυτό που είχαμε δει να κάνουν σε άλλους συλλόγους.
Φανέλες των αγαπημένων σας ομάδων μπορείτε να βρείτε στο https://www.r-gol.com/el.
Αλλοπρόσαλλος μεταγραφικός σχεδιασμός
Περισσότερους από 40 παίκτες είχε για λίγο καιρό το ρόστερ του Ολυμπιακού. Ένας αριθμός παικτών που είναι πολύ δύσκολο να στελεχώσουν αρμονικά μία 11αδα που θα παίζει σταθερά και θα έχει χημεία και ομοιογένεια. Ακόμα και με αυτόν τον αριθμό παικτών, η ομάδα κατέληξε να έχει ελλείψεις σε αρκετές θέσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν! Οι επιλογές στο κέντρο της άμυνας έδειξαν ότι δεν ήταν αξιόπιστες, ενώ ο Ρέαμπτσιουκ ήταν και φέτος “καταδικασμένος” να παίζει σε όλα σχεδόν τα ματς της ομάδας στη θέση του αριστερού μπακ χωρίς να υπάρχει κάποιος να τον ξεκουράσει. Επίσης, στη θέση της επίθεσης ουσιαστικά έπαιζε μόνος του ο Μπακαμπού, που παρά τις εξαιρετικές του επιδόσεις και το συχνό σκοράρισμα, ήταν απελπιστικά μόνος και δεν άντεχε πάνω από 70 λεπτά. Ο Ελ Αραμπί που καλούνταν να τον αντικαταστήσει είναι μία σταθερή αξία, όμως τα χρόνια έχουν επηρεάσει αρκετά την ταχύτητα και την ανταγωνιστικότητά του.
Αναζητήστε φανέλες του Ολυμπιακού και μεγάλων ομάδων του εξωτερικού στο https://www.r-gol.com/el/podosphairikes-phaneles-omadon.
Η ανταγωνιστικότητα των υπολοίπων
Αυτό που ίσως ανέδειξε περισσότερο την ανεπάρκεια του Ολυμπιακού ήταν η καλή σεζόν που είχαν οι άλλοι διεκδικητές του τίτλους στην Ελλάδα. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός παρουσιάστηκαν πολύ πιο ισχυροί από τις προηγούμενες σεζόν. Έτσι, αντί να παίρνει το πρωτάθλημα κυρίως χάρη στην μετριότητα των αντιπάλων του, ο Ολυμπιακός φέτος έπρεπε να είναι διπλά ανταγωνιστικός, αφού υπήρχαν πλέον και άλλες ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό.
Απολαύστε κι εσείς το ποδόσφαιρο παίζοντας με ποδοσφαιρικά παπούτσια από το https://www.r-gol.com/el/podosphairika-papoutsia-adidas.