Λεμονένια μπισκοτάκια γεμιστά με μαρμελάδα βερίκοκο από την Σία Λαδά
Γρήγορα εύκολα και γευστικά ότι πρέπει για τον καφέ!
Υλικά :
180 γραμμ. Βούτυρο
70 γραμμ. Ζάχαρη, 2 βανίλιες
Χυμό ενός λεμονιού και το ξύσμα
360 γραμμ. Αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Μαρμελάδα βερίκοκο για την γέμιση
1 αυγό και ένα κρόκο
Εκτέλεση :
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν, στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο βανίλιες, το ξύσμα και τον Χυμό του λεμονιού, και τέλος λίγο λίγο κοσκινισμένο το αλεύρι στο οποίο εχουμε προσθέσει το μπέικιν πάουντερ. Αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο την ζύμη μας , και μετά με κουπ πατ κόβουμε σε ότι σχήματα θέλουμε την ζύμη μας, τοποθετούμε τα μπισκοτάκια μας στο ταψί σε λαδόκολλα πασπαλίζουμε με ζάχαρη εάν θέλουμε, και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
Αφού κρυώσουν απλώνουμε μικρή ποσότητα μαρμελάδας στο ένα μπισκοτάκι και κλείνουμε με το άλλο.
(Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μαρμελάδα της αρεσκείας σας).
Καλή απόλαυση!