Παραδοσιακή τραχανόπιτα με σπιτικό φύλλο από την Σία Λαδά
Μια παραδοσιακή νοστιμότατη πίτα με σπιτικό φύλλο!
Υλικά για το φύλλο:
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Αλάτι, 1κ.σ ξύδι, 1κ.σ λάδι
3 ½ ποτήρια αλεύρι
Υλικά για την γέμιση:
2 ποτήρια τραχανά
4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι γάλα
2 κ.σ βούτυρο, 400 γραμμ.
Τυρί φέτα
2 αυγά, πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το φύλλο, ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υλικά μας, το αλεύρι, νερό, αλάτι, ξύδι λάδι, ενσωματώνομε τα υλικά μας, ζυμώνουμε ώστε να έχουμε ένα μαλακό ζυμαράκι, το αφήνουμε να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε την γέμιση. Βράζουμε για 10 λεπτά τον τραχανά με το νερό, το γάλα , το βούτυρο και προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα τριμμένη και τα αυγά. Ανακατεύουμε, ανοίγουμε με το ζυμαράκι μας δυο φύλλα, απλώνουμε το κάτω φύλλο στο ταψί μας, το οποίο έχουμε λαδώσει, αδειάζουμε το μίγμα του τραχανά ,και απλώνουμε το πάνω φύλλο γυρίζουμε σε κόθρο το φύλλο μας γύρω γύρω , χαράζουμε ελαφρά την πίτα μας, την αλείφουμε με γάλα η λάδι και αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά σε αντιστάσεις.
Καλή απόλαυση!