Λαχταριστό τζατζίκι από την Σία Λαδά!
Ένα παραδοσιακό δροσερό ορεκτικό που συνοδεύει κρεατικά και μεσογειακά φαγητά
Υλικά : 1 -2 σκελίδες σκόρδο
1 αγγούρι, 200 γραμμ. Γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι, 1 κ.σ ξίδι, 2 κ.σ ελαιόλαδο
Άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικός)
Εκτέλεση :
Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη, και το στραγγίζουμε πολύ καλά
τρίβουμε και το σκόρδο.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το γιαούρτι το αλάτι, ξίδι, το ελαιόλαδο τον
ψιλοκομμένο άνηθο, προσθέτουμε το αγγούρι και το σκόρδο, ανακατεύουμε
πολυ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, σταδιακά δοκιμάζουμε
το τζατζίκι μας και ανάλογα προσθέτουμε η όχι σκόρδο.
Βάζουμε το τζατζίκι μας στο ψυγείο και το σερβίρουμε με ελαιόλαδο ,
ελίτσες και τριμμένο άνηθο κατά προτίμηση.
Καλή απόλαυση!