Λαχταριστό αφράτο πεντανόστιμο ψωμάκι μαργαρίτα από την Σία Λαδά
Αγαπημένο ψωμάκι μικρών και μεγάλων, αγαπημένο κολατσιό και πρωινό το απολαμβάνουμε, με το βούτυρο την μαρμελάδα το μέλι, αλλα και σάντουιτς και χάμπουργκερ.
Αφού κρυώσει μπορούμε να κόψουμε μια μια μπαλίτσα και να την αποθηκεύσουμε τυλίγοντας την με μεμβράνη στην κατάψυξη, όποτε θέλουμε βγάζουμε και ξεπαγώνουμε από βραδύς εάν δεν θέλουμε να ξεπαγώσουμε το ψωμάκι μας στον φούρνο ικροκυμάτων, μπορούμε επισης κατευθείαν από την κατάψυξη να το ψήσουμε στην τοστιέρα, τοποθετώντας το στην κατάψυξη το απολαμβάνουμε φρέσκο και μαλακό κάθε στιγμή.
Υλικά :
500 γραμμ. Αλεύρι
4 κ.σ βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 κ.γ αλάτι, 1 φακελάκι μαγιά, σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι την μαγιά και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το λυβμένο βούτυρο, το νερό και το γάλα ζυμώνουμε πολύ καλά για 10 λεπτά, πρέπει να έχουμε μια ζύμη αφράτη και ελαστική. Την αφήνουμε για 2 ώρες σκεπασμένη ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο. Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη μας σε 7 μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε ταψάκι σε λαδόκολλα τα σκεπάζουμε, και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 με 45 λεπτάκια. Αφου φουσκώσουν τα περνάμε με λίγο γάλα πασπαλίζουμε σουσαμάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα σε αντιστάσεις.
Καλή απόλαυση!